Demirören: Tüm kulüpler TFF denetiminde!

TFF Başkanı Yıldırım Demirören bütün kulüplerin TFF tarafından denetleneceğini söyledi. Demirören, "Avrupa'ya giden takımlarımızı UEFA denetliyor. Artık tüm takımlarımızın denetimi TFF'de olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplerin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yeni sistem hakkında konuştu. Kulüplere puan silme gibi cezalar verileceğini söyleyen Demirören, "Avrupa'ya giden takımlarımızı UEFA, geri kalan takımlarımızı da biz denetliyoruz. Artık tüm takımlarımızın denetimi TFF'de olacak" ifadelerini kullandı.

'KULÜPLER ACI REÇETEYLE KARŞILACAK'

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, A Spor canlı yayınında, kulüplerin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Kulüplerimizin şu an sürdürülebilir kredibilitesi kalmadı" diyen Yıldırım Demirören, "Bu sistem, yönetime müdahale eden değil, aksine bundan sonra kulüplerde herkesin başkan olabilmesine imkan sağlayan bir sistem. Kulüpler artık bütçeleriyle devam edecek, borçlanma olmayacak. Kulüplerimiz acı bir reçeteyle karşılaşacaklar. Bu reçeteye göre de verilen bütçe miktarında transfer yapabilecekler. Ortada olmayan bir paranın kulüplere aktarılması gibi bir durum değil" dedi.

Bankalara olan borçların yapılandırıldığını belirten Demirören, "Borç miktarları artmayacak. Sadece bütçelerine göre hareket etmek zorunda kalacaklar. Ayrıca sadece futbol A.Ş. değil, derneklerin de borçlarının yapılandırılması söz konusu" diye konuştu.

Görüşmelerin olumlu havada geçtiğini aktaran TBB Başkanı Hüseyin Aydın, "Kulüplerle yaptığımız toplantıların hepsi çok olumlu havada geçti. Hepsi bu sorunu çözmeye hazır" dedi.

'BORÇLARIN SİLİNMESİ GÜNDEMDE DEĞİL'

Soru üzerine borçların silinmesinin gündemde olmadığını belirten Yıldırım Demirören, "Yeni sistemde en katı kuralları uygulayacağız. Bu sistemde kulüplere belli uyarılar verilecek. Puan silme, küme düşme ve lisans vermeme gibi yaptırımlar uygulanacak. Herkesin işini iyi yapmasınız istiyoruz. İş ile ilgisi olmayan kişilerden çok kötü yorumlar gördüm. Hiçbir borcun silinmesi gündemde değil" ifadelerini kullandı.

Avrupa kupalarına katılan kulüplerin UEFA tarafından denetlendiğini kaydeden Demirören, "Denetleme bölümü için mevcut lisans kuruluşumuzda bazı değişiklikler yapılacak. Şu anda Avrupa'ya giden takımlarımızı UEFA, geri kalan takımlarımızı da biz denetliyoruz. Artık tüm takımlarımızın denetimi TFF'de olacak. Yani artık UEFA problemi de bitecek" şeklinde konuştu.

Hüseyin Aydın da "Kulüplere verilen hiçbir kredinin silinmesi söz konusu değil. Diyelim ki bir kulüpte dört banka var. Dört banka sisteme katılacak, teminatlar bölüşülecek ve bunlar vadeye bağlanacak" dedi. (HABER MERKEZİ)