Jokeyler 1 Ocak'ta grevde!

Jokeylerin kazançlarında yeni bir düzenlemeye gidilmesi tepkiye sebep oldu. Jokeyler, TJK'ya dilekçe vererek 1 Ocak'tan itibaren at binmeme kararı aldıklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 20 Aralık'ta Resmi Gazete'de jokey kazançlarında yeni bir düzenlemeye gidilmesi kararı yayınlandı. Karar jokeylerin tepkisini çekti. Türkiye Jokey Kulübü'ne (TJK) verilen dilekçede 1 Ocak'tan itibaren at binmeme kararı alındığı belirtilirken, dilekçede Halis Karataş, Selim Kaya gibi önemli jokeylerin imzası bulunuyor.

Yayınlanan bildiriye göre, grev kararı alan jokeyler, Resmi Gazete'de yayınlanan karar geri alınmazsa at binmeyeceklerini ifade etti. Yeni yönetmeliğe göre jokeylerin kazançları önemli ölçüde azalacak. Jokeyler yaptığı açıklamada, "Yaşanan bu gelişmenin akabinde, yapılan bu değişikliğin gerekçelerini öğrenmek, konunun muhatabı olan jokeylerin düşüncelerini aktarmak ve meslektaşlarımızı ilgilendiren bazı konularda yardım talep etmek amacıyla Dernek Başkanımız Ertul Cankılıç vasıtasıyla Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığına ve diğer ilgili mercilere görüşme talebinde bulunulmuş ancak maalesef bu talebimiz kabul görmemiştir" diye ifade etti.

'HÜR İRADEMİZLE AT BİNMEME KARARI ALDIK'

Jokeyler, "Kamuoyunun takdir edeceği gibi çok hızlı bir şekilde değiştirilen ve yürürlüğe giren kararlar, hepimizi panik havasına soktu. Bu şartlar altında yaptığımız toplantıda bütün jokeylerin zor duruma düşeceği konusunda fikir birliği yaparak, 1 Ocak 2019 Salı gününden itibaren kendi hür irademizi kullanarak at binmeme kararı almış durumdayız. En kısa süre içerisinde bu yönetmelikteki biz jokeyleri ilgilendiren bazı konuların düzeltilmesini talep eden dilekçeyi, TJK Başkanlığı'na, Yüksek Komiserler Kurulu'na ve muhatabımız olan diğer ilgili kurum ve kuruluşlara iletmeyi amaçlıyoruz. Beklentimiz; bu dilekçemize olumlu sonuçlarla en kısa sürede geri dönüş yapılmasıdır. Umutluyuz ve beklemede kalacağız. Bu kurumlardan gelecek cevaplara göre önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceğimize tüm jokeyler olarak hep birlikte karar vereceğiz" açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)