Fikret Orman: Devre arasında en az 5-6 oyuncuyla yolları ayıracağız

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 5 ya da 6 futbolcuyu takımdan göndereceklerini söyledi. Orman, "Hocanın raporuna göre 2 veya 3 tane oyuncu alacağız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, devre arasında 5-6 futbolcu ile yolları ayıracaklarını söyledi. Orman, "Devre arasında en az 5-6 oyuncuyla yolları ayıracağız. Sadece işe odaklanan oyuncularla devam edeceğiz. Devre arasında 2-3 yeni oyuncu alacağız" dedi.

NTV yayınına katılan Fikret Orman, savunma hattına takviye yapacaklarını dile getirdi. Orman, "Çok geniş bir kadromuz var. Kadroyu çok şişirdiğinizde, bir hatamız da o oldu bizim, o geniş kadroda yer bulamayanlar hem mali yük oldular hem de konuştular. Dedikodu yapanlarla değil, işini yapan oyuncularla devam edeceğiz. Hocanın raporuna göre 2 veya 3 tane oyuncu alacağız. 1 veya 2 tane stoper olabilir. Gidenlere göre bakacağız" şeklinde konuştu.

'GÜNEŞ'İN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR, SEZON SONUNDA KARAR VERİLECEK'

"Kasımpaşa yenilgisinden sonra teknik direktör Şenol Güneş ile görüştünüz mü?" sorusunu yanıtlayan Orman "Devamlı görüşüyorum. Bugün bir AVM'de yemek yedik. Birbirine saygı ve sevgisi olan insanız. Bir gün Beşiktaş'taki başkanlığım bitecek. Şenol Hoca'nın da Beşiktaş Teknik Direktörlüğü bitecek" ifadelerini kullandı.

"Şenol Güneş ile yola devam edecek misiniz?" sorusu üzerine Fikret Orman "Hiçbir zaman maç skorlarına göre hareket etmedim. Şenol Güneş ile sözleşmemiz sezon sonuna kadar devam ediyor. Benim de başkanlık sürem sezon sonuna kadar sürüyor. 2019'a kadar sözleşme yapmamızın tek nedeni, başkanlık süremin dolmasıydı. Sezon sonu geldiğinde o zaman karar verilecek bir şey" diye konuştu.

Şampiyonluk yolunda aradaki farkın 2 maçta kapanabileceğini dile getiren Orman, "Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynarsa olur. Benfica'ya ilk yarı 3-0'ken ikinci yarı 3 tane atan, Trabzonspor'a 2-0 mağlupken 2 gol atıp galibiyeti kaçıran Beşiktaş var. Rakiplere baktığımız da inanılmaz puanlar kaybediyorlar. Bu ruhu ortaya koymayanlarla yolu ayıracağız. Ayıramadıklarımızla sezon sonunda ayrılacağız. Ama bizim ruhumuzda olanlarla devam edeceğiz. Beşiktaş'ın tek hesabı Beşiktaş hesabı" dedi.

'MALİ TABLO KONUSUNDA BEYNİ ÇALIŞAN SÖYLEDİKLERİMİ ANLIYOR'

Beşiktaş'ın mali yapısına eleştirilere tepki gösteren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şunları söyledi:

"Mali tablo konusunda beyni çalışan ne dediğimi algılıyor. Beşiktaş Kulübü'nün 2012 senesinde aday yok. Ben 2 gün kala aday oldum. 330 milyon dolarla alınmış bir Beşiktaş var. Vodafone'la dünya çapında anlaşmalar yaptık. Benim yaptığım ve yoktan var ettiğim bir ekonominin hesabını bana sormaya çalışıyorlar. Son 1 senede 600 milyon dolar bir borç ödemişiz. 'Beşiktaş takımı oyuncu sattı' deniliyor. 'Cenk Tosun'u 23'e sattı' diyor. 500 bine aldım sattım. 100 milyon Euro'nun üzerinde kaynak yarattım. Beşiktaş'ın feda sezonunda bütçeyi 25 milyon Euro'lara indirmiştik. Şimdi 75 milyon Euro'ya çıkardık. Şimdi indireceğiz. Çünkü Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayan bir takım var."

'HUKUKA AYKIRI BİR ŞEY YAPMAM MÜMKÜN MÜ?'

Finansal Fair Play kurallarına uyacakları belirten Orman, basında çıkan haksız anlaşmalar konusunda da "Hukuka aykırı veya etik dışı bir şey olabilir mi? Bu doğru bir soru da değil. Ben Beşiktaş kulüp başkanıyım. Böyle bir şey yapabilir miyim? Bunu konuşanlara icraatıyla alakalı bir şey sormak lazım. Ben de herkes için konuşabilirim. Evrakı lazım, şahit lazım. Bu ne etik, ne düzgün ne de insanı buluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.