Fatih Terim: Gomis'in yerine iki oyuncu alınacağı için evet dedik

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gomis'in gönderilmesiyle ilgili konuştu. Terim, "Bir değil, iki oyuncu söylendiği için öyle karar teknik olarak 'evet' dedik. Ayrıca satmadan alamayan takımdan bahsediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son hafta karşılaşmasında Galatasaray, yarın saat 20.55'te sahasında Porto'yu konuk edecek. Karşılaşma öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi'ne kalmaları halinde sonuna kadar gitmek isteyeceklerini söyleyen Fatih Terim, "Önce UEFA Avrupa Ligi'ne kalalım. Eğer kalırsak UEFA Avrupa Ligi Galatasaray'ın daha önce kazandığı bir kupa. Sonuna kadar gitmek isteyecektir. Olur, olamaz bilmiyorum ama iddiası böyle olacaktır" dedi.

'CEZAMIZDAN DOLAYI EŞİT KOŞULLARDA YARIŞMIYORUZ'

"UEFA cezamızdan dolayı eşit koşullarda yarışmıyoruz" diyen Terim, "Transfer yasağımız var. Siz satmadan alamıyor bir durum içerisindesiniz. Makas çok açıldı. Her şey para değil cümlesi üstesinden gelmiyorsunuz. Neden gidemediğimizi değerlendirirken bir bahane değil, bu tespit. Bunun dikkate alınması gerektiği inancındayım" diye konuştu.

'ÖYLE KOMPLO TEORİLERİNİ ÖNEMSEMİYORUM'

Schalke 04 ve Lokomotiv Moskova takımlarının sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların hatırlatılması üzerine Terim, "Bunları espri olarak kabul ediyorum. Ben Schake'nin sevincinden dolayı böyle bir tweet attığını düşünüyorum. Moskova'nın da çok güzel bir espri yaptığını düşünüyorum. Çok da öyle komplo teorilerini önemsemiyorum" ifadelerini kullandı.

'O GÜN İÇİN O KARARIN VERİLMESİ DOĞRUYDU'

Gomis'in takımdan ayrılması ile ilgili de konuşan Terim, şunlar söyledi:

"Bu konuda hiç konuşmadım. Koca bir takımı bir oyuncuya bağlamak doğru değil. Gomis iyi bir golcü. Bizde de iyi iş yaptı. Kendisine teşekkür ederim. Koca Galatasaray takımı, Gomis'in yerine iki oyuncu alma niyeti olamasa Gomis'i verir mi? Bir değil, iki oyuncu söylendiği için öyle karar teknik olarak 'evet' dedik. Ayrıca satmadan alamayan takımdan bahsediyoruz. Teknik heyetin 'evet' demesinin bir sebebi var. Galatasaray'ın menfaati neyse teknik heyet 'evet' der. Ekonomik, idari sebepleri oldu. Gomis olsa bazı şeyler değişebilir miydi, evet. Bunu inkar etmememiz lazım. Gruptan çıksaydı hiçbiri aklınıza gelmezdi. O gün için o kararın verilmesi doğruydu."

Türkiye'de aldığı cezaları hatırlatan Terim, "Ben de sizi özlemişim. Allah'tan Şampiyonlar Ligi var. Ben de saha kenarını özledim" dedi. (İSTANBUL/DHA)