Fikret Orman: Kulüpler metnin arkasında

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, Galatasaray'ın tepki gösterdiği açıklamanın arkasında olduklarını belirtti. Orman, 17 kulübün oy birliği sağladığını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, Galatasaray'ın katılmadığı toplantının ardından daha önce yayınladıkları bildirinin arkasında olduklarını söyledi. Orman, "Katılan başkanlar metnin yüzde yüz arkasındadır. Kulüpler oy birliği ile metnin arkasında olduğunu ifade etti" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, hakemlerle ilgili yapılan ve Galatasaray'ın tepki gösterdiği açıklamayla ilgili konuştu.

Bugün yapılan toplantıya Galatasaray'ın katılmamasını değerlendiren Orman, "Bugün böyle olur, Galatasaray yarınki toplantıya katılır, bu çok büyütülecek bir şey değil. Büyük hatalar yapılan maçlar olmuştur. Her maçtan sonra cezalandırmaya dönersek, Türk hakemliğine zarar verileceğini düşünüyoruz. MHK başkanının bize söylediği, 'Bu lig bu hakemlerle yönetilecek'tir. Ben de ona hep hak vermişimdir" dedi.

Kulüpler Birliği: MHK'nın kararında 'birilerine taahhütler verildiği' algısı varKulüpler Birliği: MHK'nın kararında 'birilerine taahhütler verildiği' algısı var

'KİMSENİN GALATASARAY KARŞISINDA OLMAK GİBİ BİR NİYETİ YOK'

18 kulübün de ligin bir parçası olduğu vurgusunu yapan Fikret Orman, "Kulüpler Birliği toplantılarında bir imza olur. Biz hiçbir kulüpten imza istemedik ki, altına imza atmış olsun. 17 kulüp bunda mutabıktır zaten. Kimsenin Galatasaray Kulübü'nün karşısında olma niyeti de yoktur, haddi de yoktur" ifadelerini kullandı.

Orman, Hüseyin Göçek ile Halis Özkahya'ya ceza verilmesiyle ilgili olarak ise "Bizim maçlarımızda da büyük hatalar olmuş olabilir. Ben hakemlerin şahsında konuşmuyorum. Hüseyin Göçek ile Halis Özkahya'ya ceza verilmesi, dinlendirilmesi MHK'nın vereceği karardır" yorumunu yaptı.

Mustafa Cengiz ile metinden sonra bir kez görüştüğünü söyleyen Orman, "Gördüğüm zaman tabii ki görüşürüm. Onlar bizim ailemizdir, biz birbirimize düşman değiliz ki. Abdurrahim Albayrak benim çok yakın dostumdur, çocuğunun düğününde nikah şahitliği yaptım."dedi.

Orman, Kulüpler Birliği'nin açıklama metnini yorumlarken metnin esasıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını sorunun özünün, Galatasaray'a bildirilmemiş olması olduğunu belirtti. Orman, "Bir hata yaptık diyelim. Bizim niyetimizi açıkça ifade ediyorum. Biz ortak menfaatlerimiz için buradayız" diyerek herkesin metnin arkasında olduğu vurgusunu yaptı.

Galatasaray: Açıklama geri çekilene kadar toplantılara katılmayacağızGalatasaray: Açıklama geri çekilene kadar toplantılara katılmayacağız

'BENİM DE HAKEMLERLE İLGİLİ SERZENİŞLERİM OLUYOR'

Fikret Orman, hakem hatalarıyla ilgili olarak ise "Hakemlerimiz hata yapıyorlar. Benim de hakemlerle ilgili dönem dönem serzenişlerim oluyor, olacaktır. Hakemler hata yapıyorsa ve siz de onu bir kulübün isteği sonrasında kamuoyu önünde cezalandırırsanız, ligde hakem kalmaz" şeklinde konuştu.

"Ortada bir cinayet varsa, suç vardır. Ortada yapılan bir yanlış var, biz de onun altını çizmeye çalışıyoruz" diyen Orman açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Bizim hakem sorununu çözme gibi bir misyonumuz yok. MHK'yı biz atamıyoruz, yönetmek bizim işimiz değil. Buradan arabaya binin, karşıya geçin, federasyon yetkililerine sorun, onlar cevaplasınlar. Beşiktaş taraftarları, VAR sistemi ile kaybedilen puanları çıkarsınlar, onlar da 10 puan bulurlar. Sistem yapmıyor bunu, sistemi yöneten de insan. VAR sistemi güzel gidiyor."