'Yılın futbolcusu' Messi'nin kazandığının yüzde 1'ini kazanıyor!

'Yılın Kadın Futbolcusu' Ada Hegerberg yılda 336 bin euro alırken, erkeklerde aynı ödülü alan Modric 7 milyon 600 bin euro kazanıyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Altın Top Ödülü (Ballon D'or) alırken sahnede "Twerk (kalça dansı) yapabiliyor musun?" sorusu yöneltilince tepki göstermesi ile gündeme gelen kadın futbolcu Ada Hegerberg'ün geliri de dış basında tartışma konusu oldu. "Kadın futbolunun Messi'si" olarak bilinen Hegerberg'ün, Messi'nin 100'de 1'i kadar maaş aldığı ortaya çıktı.

AYNI ÖDÜLÜ ALAN MODRIC 7 MİLYON EURO KAZANIYOR!

Ballon D'or töreninde 'En İyi Kadın Futbolcu' ödülü alan Hegerberg'ün yıllık kazancı spor dünyasında yaşanan cinsiyet ayrımını gözler önüne serdi. Hegerberg'in, Fransız ekibi Lyon'dan yıllık 336 bin euro (2 milyon 53 bin TL) kazandığı öğrenildi. Kazanç olarak Lionel Messi, Cristiano Ronaldo gibi erkek futbolcuların gerisinde kalan Hegerberg'in, takımında kadın futbolcu maaş ortalaması ise 161 bin euro. Kendisi gibi 'Yılın futbolcusu' ödülüne layık görülen Luka Modric, Real Madrid'den 7 milyon 600 bin euro (46 milyon 563 bin TL) kazanıyor.

MESSİ'NİN YÜZDE BİRİ 

Ballon D'or ödülü aldığı gecede kadın futbolculara yapılan ayrım hakkında konuşan Hegerberg, "Futbol oynayan kadınların koşullarının düzeltilmesi için pek çok şey yapılmalı. Her şey kadın futboluna saygı ile başlıyor. Ben pek saygı duyulduğunu düşünmüyorum" dedi.

Dünyanın en çok kazanan futbolcusu olan Lionel Messi, yılda 40 milyon Euro (244 milyon 900 bin TL) gibi bir rakam kazanırken, Ronaldo ise Juventus'ta 30 milyon Euro (183 milyon 700 bin TL) kazanıyor. Yani hem Messi hem de Ronaldo, kendileri ile aynı sporu yapan Ada Hegerberg'in yıllık kazancının yaklaşık 100 katı daha fazla kazanıyor. Bu kazancın içinde sponsorluk, reklam anlaşmaları ve bonuslar yer almıyor.

Kadın futbolcuya 'twerk' sorusuna tepki: Modric'ten istiyor musunuz?Kadın futbolcuya 'twerk' sorusuna tepki: Modric'ten istiyor musunuz?