Galatasaray: Açıklama geri çekilene kadar toplantılara katılmayacağız

Galatasaray, Kulüpler Birliği'nin hakemlerle ilgili açıklamasını geri çekmesini istedi. Galatasaray, talebi yerine getirilene kadar birliğin toplantılarına katılmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, Kulüpler Birliği Vafkı'nın Galatasaray-Konyaspor maçının orta hakemi Hüseyin Göçek ve VAR hakemi Halis Özkahya'ya görev verilmemesi kararına tepki gösteren açıklamasını geri çekmesini istedi.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın, yönetim kurulu kararı olmadan karar aldığı belirtilen açıklamada, "Bu, Türk futbol camiasını ayrıştırmaya, ötekileştirmeye ve bölmeye yönelik, haddini aşan bir açıklamadır. Bununla birlikte, metinde yer alan eşit, adil, dürüst, hilesiz oyunla ilgili temennileri yürekten paylaşıyoruz. Bu bağlamda, ilkeli duruşlarını koruyan Anadolu Kulüplerine, dürüst futbol adına teşekkür ediyoruz. Türk futbolunun birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu bildiri, sonuçsuz kalacak bir çabanın eseridir" denildi.

Kararın geri çekilmesi istenen açıklamada, "Bu aşamada, Galatasaray Spor Kulübü olarak, söz konusu açıklama geri çekilene ya da tüm paydaşların vicdanını rahatlatacak şekilde düzeltilene dek, Kulüpler Birliği Vakfı’nın toplantılarına katılmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

Kulüpler Birliği: MHK'nın kararında 'birilerine taahhütler verildiği' algısı varKulüpler Birliği: MHK'nın kararında 'birilerine taahhütler verildiği' algısı var

MHK: Göçek ve Özkahya'ya maç yokMHK: Göçek ve Özkahya'ya maç yok