Kulüpler Birliği: MHK'nın kararında 'birilerine taahhütler verildiği' algısı var

Kulüpler Birliği hakemlere verilen cezanın iptalini istedi. Galatasaray imza vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Galatasaray-Konyaspor müsabakası orta hakemi Hüseyin Göcek ve VAR Hakemi Halis Özkahya'nın kızağa çekilmesine Kulüpler Birliği Vakfı'ndan tepki geldi. 18 Süper Lig takımının oluşturduğu vakfın açıklamasına Galatasaray imza atmadı.

Konyaspor maçının 87. dakikasındaki penaltı ve kırmızı kart nedeniyle Galatasaray’ın tepkisini çeken hakemlere, 'performansları yeterli bulunmadığı' için görev verilmemesi kararlaştırılmıştı. Kulüpler Birliği resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Tek bir kulübün gövde gösterisi anlamına gelecek bu taraflı karardan geri adım atılmadığı takdirde, olağanüstü toplanıp Türk futbolunun adil yönetilmesi için hep birlikte ortak bir adım atacağımızı belirtiriz" denildi.

'HATA DA İŞİN BİR PARÇASI'

Süper Lig’in 13’üncü haftasında oynanan ve 1-1 biten karşılaşmada sonrası alınan kararı değerlendiren Kulüpler Birliği, "Ligimizde her daim hakem hataları olmuştur ve olacaktır. Çünkü insanın var olduğu her yerde hata da işin bir parçasıdır. Dünyanın birçok liginde de hakemlerin performansına bağlı uygulamalar mevcuttur. Kişisel yetersizlik gibi çok olağan ve beşeri gerekçelerle alınmış gözüken bu karar, ilk anda ilgili Kurulun görev ve yetki sınırlarında olağan bir uygulama zannedilebilir. Ancak özellikle Anadolu kulüplerine karşı yapılan çok daha fahiş hakem hataları karşısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu defakine benzer refleks göstermediği ve benzeri kararlar almadığı herkesin malumudur" ifadelerini kullandı.

'BİRİLERİNE TAAHHÜTLER Mİ VERİLDİ?'

Eski Galatasaray yönetim kurulu üyesi Ali Dürüst'ün istifa kararından vazgeçmesine de değinen vakıf, "Bu tasarrufun zamanlaması ve uygulama biçimi de dikkate alındığında, yetki kapsamında masum bir karar olduğuna inanmak ve bunu savunmak, bu şartlarda mümkün değildir. Zira ilgili müsabakadan bir gün sonra istifasını açıklayan TFF Başkanvekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Sn. Ali Dürüst’ün, müteakip 48 saat içinde bilinmeyen nedenlerle ‘Galatasaray’a daha iyi hizmet edebilmek için’ açıklamasıyla bu kararından vazgeçmesi ve daha bu geri dönüşün üzerinden 24 saat bile geçmemişken MHK’nın almış olduğu karar, sadece rastlantı ile izah edilemeyecek bir durum olmakla birlikte, kamuoyunda “birilerine belirli taahhütler verildiği” algısı yaratmıştır" dedi. (HABER MERKEZİ)

MHK: Göçek ve Özkahya'ya maç yokMHK: Göçek ve Özkahya'ya maç yok

Galatasaray: 1 - Atiker Konyaspor: 1Galatasaray: 1 - Atiker Konyaspor: 1

Ali Dürüst: Demirören'e güvenim tam, görevimin başındayımAli Dürüst: Demirören'e güvenim tam, görevimin başındayım

Etiketler Kulüpler Birliği