Ampute Futbol Milli Takımı, dünya ikincisi

Ampute Futbol Milli Takımı, Dünya Kupası'nda finalde karşılaştığı Angola'ya penaltı atışları sonunda 5-4 yenilerek dünya ikincisi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ampute Futbol Milli Takımı, Dünya Kupası finalinde Angola ile karşılaştı. Meksika'da düzenlenen final maçının normal ve uzatma süreleri golsüz beraberlikle sonuçlandı. Penaltı atışları sonucu Angola 5-4 galip gelerek dünya şampiyonu oldu. Dünya ikincisi olan Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları ise son anda kaçan şampiyonluk nedeniyle büyük üzüntü yaşadı.

Kaptan Osman Çakmak, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

.

Türkiye'de Barış Telli, Muhammet Yeğen, Fatih Şentürk ve Rahmi Özcan, penaltı atışlarını gole çevirdi. Kaptan Osman Çakmak sie beşinci penaltıyı kaçırdı. Karşılaşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan kaptan Osman Çakmak, "Ben 5 Kasım'da mayına basıp ayağımı kaybetmiştim… Demek ki 5 Kasım bana yaramıyor. Türk halkı bana hakkını helal etsin. Penaltı gol olsa iş bitmiş olacaktı. Hayat devam ediyor. Bazen olmuyor, arkadaşlarımdan da helallik istiyorum" dedi.

Grubunda Kenya'yı 4-1, Liberya'yı hükmen 3-0 ve ABD'yi 5-1 mağlup ederek adını ikinci tura yazdıran Ampute Milli Takımı, bu turda İrlanda'yı 4-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Rusya'yı 5-1 mağlup ettikten sonra yarı finalde ev sahibi Meksika'yı da 4-0'lık skorla geçmeyi başardılar..

Ampute Milli Takımı, 2004 ve 2008 Avrupa şampiyonalarında elde ettiği ikinciliklerin ardından geçen yıl İstanbul'da düzenlenen organizasyonda şampiyonluğuna ulaşarak önemli bir başarı yakalamıştı.

(HABER MERKEZİ)