Ankara'da 'Football action weeks' etkinlikleri düzenlenecek

Yeşil sahalardaki eşitsizliklere karşı farkındalık oluşturmak için organize edilen "Football Action Weeks" etkinlikleri Sportif Lezbon tarafından Ankara'da düzenleniyor. Etkinlikler, yarın saat 14.00'te başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cinsiyetçiliğe ve heteroseksizme karşı Ankara’da kurulan futbol takımı Sportif Lezbon, “Football Action Weeks” etkinlikleri organize etti. Etkinlik, yarın saat 14.00'te tanışma toplantısıyla başlayacak.

Futbolda ayrımcılık karşıtı girişim Fare Network'ün yeşil sahalardaki her türlü eşitsizliğe karşı farkındalık oluşturmak için düzenlediği "Football Action Weeks" kampanyasının Ankara'daki adresi Dikmen Halı Saha olarak belirlendi.

40'dan fazla Avrupa ülkesindeki 150'ye yakın sivil toplum kuruluşu ve amatör kulüplerle birlikte çalışan Fare Network, ücret, ırkçılık, aşırı sağ milliyetçilik, cinsiyetçilik, trans ve homofobi ve engellilere karşı ayrımcılık da dahil olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı mücadele yürütüyor.

Fare Network ile birlikte çalışan Sportif Lezbon tarafından organize edilen etkinlikte, yoga atölyesi, aşure molası ve bez çanta atölyesi olacak.

Etkinlik programı şu şekilde:

14:00-14:30 Tanışma ve oyun üzerine sohbet

14:30-15:15 Tuğba Özcan’la yoga atölyesi

15:15-16:00 Oyun zamanı

16:00-17:00 Ayrımcılık karşıtı sloganlarla bez çanta yapım atölyesi

17:00-18:00 Gol olur