Milli futbolcu üç yılda 1 yaş almış!

Gourav Mukhi'nin Hindistan Futbol Federasyonu'na iki farklı doğum tarihi ile kaydolduğu öğrenildi. Mukhi'nin gerçek yaşını öğrenebilmek için komite toplanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan Süper Ligi ekiplerinden Jamshedpur’da forma giyen Gourav Mukhi, doğum tarihi bilinmemesi ile gündem oldu. Bengaluru maçında attığı golle tarihe geçen Mukhi'nin 16 yaşında olduğu belirtilirken, yaşını büyüttüğü iddialarının ardından üç yıl geçmesine rağmen sadece bir yaş aldığı kayıtlara yansıdı.

3 yıl önce Hindistan Gençler Ligi’nde oynayan Mukhi, gösterdiği performansla Hindistan 17 Yaş Altı Milli Takımı seçmelerine çağrıldı. 17 Yaş Altı Dünya Kupası’na katılmaya hazırlanan Mukhi, denemelerde yaşıtlarından oldukça üstün bir performans sergiledi. Ancak bu üstünlüğü Hindistan Futbol Federasyonu yetkililerinin de dikkatini çekince duruma el koyan Federasyon, Mukhi ve beş arkadaşını, yaşlarını büyüttükleri gerekçesiyle Dünya Kupası’na götürmezken futbolculara beş yıl ceza verdi.

3 YIL ÖNCE:15,  3 YIL SONRA 16

O dönemde bile 15 yaşında olduğuna inanılmayan Gourav Mukhi, amatör liglerde oynamaya devam ederken üç yıllık cezası bittikten sonra Jamshedpur’un altyapısında forma giymeye başladı. Buradaki performansıyla teknik heyeti etkileyen Mukhi, A Takıma yükseltildi. Bengaluru maçında attığı golle, 16 yaşında olduğu belirtilen Mukhi, Hindistan Ligi’nin en geç yaşta forma giyen ve gol atan futbolcusu olmaya hak kazandı. Ancak Gourav Mukhi’nin 3 yılda sadece 1 yaş yaşlanmış olması kafalarda soru işaretleri doğmasına neden oldu.

Hindistan Futbol Federasyonu da konu ile ilgili bir komite toplanacağını duyurdu. Mukhi’nin federasyona kayıtlı iki doğum günü tarihi olduğu belirtilirken, bunlardan birinin 4 Mayıs 1999, diğerinin ise 4 Mayıs 2002 olduğu ifade edildi. 1999 yılında verilen doğum günü kaydının 2015’te yapılan 17 Yaş Altı Dünya Kupası seçmeleri sırasında verildiği, diğerinin ise Hindistan Süper Ligi kayıtlarında yer aldığı söylendi.

Transfermarkt’ta Mukhi’nin yaşı ile ilgili bilgi verilmezken, Wikipedia’ya göre Hindistanlı futbolcu 19 yaşında. Mukhi’nin gerçek yaşı ise belirsizliğini koruyor, oyuncunun 18 yaşından dahi büyük olduğu tahmin ediliyor. (Kaynak: Kralspor)