Konyaspor-Beşiktaş U21 maçından sonra kavga çıktı

Konyaspor-Beşiktaş U-21 Süper Lig maçının bitişiyle birlikte kavga çıktı. Beşiktaş, futbolcularının saldırıya uğradığını belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konyaspor ve Beşiktaş'ın U21 takımları arasında oynanan maçın ardından kavga çıktı. Beşiktaş, yöneticiler ve taraftarların Beşiktaşlı futbolculara saldırdığını iddia ederken, Konyaspor olayların "oyundan atılan Beşiktaş U21 Teknik Sorumlusu Yasin Sülün’ün hakeme, güvenlik görevlilerine ve seyircilere yaptığı tahrik dolu hareketler olduğunu" öne sürdü.

Konyaspor-Beşiktaş U-21 Süper Lig maçından sonra kavga çıktı. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde polislerin araya girmesiyle olayın sonlandığı görüldü. Olayın ardından iki kulüp de yazılı açıklama yaptı.

BEŞİKTAŞ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Beşiktaşlı futbolcuların saldırıya uğradığı belirtildi. Açıklamada, "Futbolcularımıza yönelik saldırıyı kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz. Görüntülerden de anlaşıldığı üzere, gencecik çocuklarımızın üzerine saldıran; taraftarı, sporcusu, teknik çalışanı ve/veya yöneticisinin hangi hırs, hangi nefret duygusuyla bu saldırıyı gerçekleştirdiği tüm kamuoyu için anlaşılamaz bir durumdur" denildi.

"Böyle feci bir olayı Konya halkının ve Konyaspor camiasının da kabul etmesinin mümkün olmadığına  inanıyoruz" ifadelerine yer verilen açıklama, şöyle devam etti:

"Altyapı takımlarının futbolumuzun geleceği olduğu ve altyapılarda her şeyden önce iyi insan olmak ve centilmenlik ruhunun öğretilmesi gerektiği gerçeğinden hareketle, Konya’da yaşanan bu saldırı maalesef ki aynı zamanda Türk futbolunun geleceğine yönelik bir saldırıdır. Sporun ruhuna aykırı bu saldırıda darp edilen sporcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Kulübümüz, suç duyurusu ve takibinde hukuki her türlü girişimde bulunarak sorumluların cezalandırılması için konunun takipçisi olacaktır."

KONYASPOR: ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRECEĞİZ

Konyaspor'dan yapılan açıklamada ise "karşılaşmanın sonunda istenmeyen ve kesinlikle tasvip etmediğimiz olaylar" yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, "Çeşitli kaynaklardan yaptığımız araştırma ve değerlendirmeler sonucunda, olayların başlangıcının müsabakanın 76. dakikasında oyundan atılan Beşiktaş U21 Teknik Sorumlusu Yasin Sülün’ün hakeme, güvenlik görevlilerine ve seyircilere yaptığı tahrik dolu hareketler olduğu anlaşılmıştır" ifadeleri kullandı.

Sportmenliği aykırı davranışlara karşı disiplin soruşturması açılacağı aktarılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu bağlamda Beşiktaş U21 takımı futbolcularına, görüntülerde net bir şekilde görüldüğü üzere baygınlık geçirip yere düşen ve yerdeyken darbe alan oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, galip tamamladığımız bir müsabakanın ardından özellikle olayları başlatan taraf olarak lanse edilmemizi de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bununla birlikte olayların bu noktaya gelmesinde birinci derecede sorumluluğu bulunan Teknik Sorumlu Yasin Sülün hakkında alınacak kararı ve Beşiktaş Kulübünün göstereceği hassasiyeti yakından takip edeceğimizi de özellikle belirtmek isteriz.

U21 takımımızla ilgili her türlü seçenek ve alternatif gündemimizde objektif bir biçimde değerlendirilecektir ve bu tür vakaların yeniden yaşanmaması adına kulübümüz olayı geçiştirmeden üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir." (HABER MERKEZİ)

Etiketler beşiktaş Konyaspor