Galatasaray: UEFA'nın kararı Şampiyonlar Ligi'nde yer almamızı etkilemiyor

UEFA Finansal Kontrol Kurulu, Galatasaray'ın Finansal Fair Play anlaşmasının yeniden görüşülmesini istedi. Galatasaray, kararın Şampiyonlar Ligi'ne katılımını etkilemeyeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Finansal Kontrol Kurulu, Galatasaray'ın Finansal Fair Play Komitesi ile yaptığı anlaşmayı inceledi. Kurul, dosyanın Finansal Fair Play Komitesi tarafından yeniden görüşülmesini talep etti.

UEFA, Galatasaray ile yapılan uzlaşma anlaşmasının yeniden incelenmesi evresinde, daha önce kulüple yapılan 13 Haziran 2018 tarihli anlaşmanın yürürlükte kalmaya devam edeceğini beyan etti.

Galatasaray, kararla ilgili yazılı açıklama yaptı. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Üst Yargı Organı'nın anlaşma hakkında değerlendirme ve ek bilgiler istediği aktarılan açıklamada, kararın Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde yer almasını etkilemeyeceği belirtildi.

'RESMİ YANIT VE AKSİYONLAR VERİLMEYE DEVAM EDİLECEK'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"UEFA'nın iç prosedürleri dahilinde yapılan ve Haziran 2018'den bu yana süren bu süreç ve bu işlem, Kulübümüzün UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almasını etkilememektedir. Kulübümüz, imzaladığı Uzlaşma Anlaşması çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kulübümüz bu işleyiş süreci dahilinde, UEFA'nın ilgili kurumlarına gerekli resmi açıklama ve yanıtlarını vermektedir ve Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda resmi yanıt ve aksiyonlarını vermeye devam edecektir." (HABER MERKEZİ)