Beşiktaş 2 golle galibiyeti aldı

Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş evinde Kayserispor ile karşılaştı. Rakibini 2-0'la geçen siyah-beyazlılar, sahadan 3 puanla ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Kayserispor'u konuk etti.

Beşiktaş, 34.dakikada Vagner Love ile 1-0 öne geçti. Ani gelişen atakta Vagner Love'la duvar pası yapan Quaresma sağdan ceza alanına girdi ve Love'a pasını çıkardı. Love karşı karşıya pozisyonda şutunda kaleci Lung'dan dönen topu düşerken tamamladı ve gol perdesini açan isim oldu.

Quaresma 8'inci asistini yaparken, Vagner Love, bu sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de ilk golünü attı. Beşiktaş, 72'nci dakikada Quaresma'nın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Beşiktaş evinden 3 puanla ayrıldı.

Ligin ilk derbisinde geçen hafta Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, iç sahada oynadığı son maçta Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup etmişti.

Beşiktaş'ın geride kalan 7 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgisi bulunuyor. Siyah-beyazlılar, topladığı 14 puanla ligde 2. sırada yer alıyor. İkişer galibiyet ve beraberliği bulunan Kayserispor ise üçüncü yenilgisini aldı.

Vodafone Park'ta oynanan ve Yaşar Kemal Uğurlu'nun yönettiği maça takımlar şu 11'lerle çıktı:

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan, Medel, Pepe, Vida, Atiba, Oğuzhan, Ljajic, Babel, Quaresma, Vagner Love

KAYSERİSPOR: Lung, Tiago Lopes, Sapunaru, Kana Bıyık, Atila Turan, Rotman, Mensah, Varela, Chery, Bilal, Umut Bulut

45. RANDEVU

Beşiktaş ile Kayserispor, Süper Lig'de 46. kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında 1973-1974 sezonundan bu yana yapılan maçlarda Beşiktaş 26, Kayserispor 11 galibiyet aldı, 8 müsabaka da berabere sonuçlandı. Rekabetteki son 9 maçı kaybetmeyen, 7'sini kazanıp, 2'sinde berabere kalan siyah-beyazlıların toplam 70 golüne, sarı-kırmızılılar 42 golle karşılık verdi. Geçen sezonun ilk yarısında Kayseri'de yapılan müsabaka 1-1 tamamlandı, ikinci yarıda İstanbul'daki karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazandı.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

Beşiktaş, Kayserispor ile İstanbul'da yaptığı 22 lig maçından 17'sini kazandı, 3 maç berabere bitti, Kayserispor deplasmanda 2 kez galip geldi. İstanbul'da Beşiktaş 47, Kayserispor ise 16 gol attı.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Beşiktaş, 2015-2016 sezonunda rakibini İstanbul'da 4-0 yenerek, rekabetteki en farklı skorlu sonucu elde etti. Kayserispor ise 2006-2007 sezonunda Kayseri'deki müsabakayı 3-0 kazandı. Bu arada, 2010-2011 sezonunda İstanbul'da Beşiktaş'ın 4-2'lik galibiyetiyle biten maçta atılan 6 gol, iki takım arasında en gollü karşılaşma oldu. (HABER MERKEZİ)