Aziz Yıldırım hakkında zorla getirme kararı

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yakın Doğu Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'e tokat atmasıyla ilgili davaya katılmadı. Yıldırım'ın zorla getirilmesine karar veren mahkeme, davayı erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yakın Doğu Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'e tokat atmasına ilişkin davaya katılmadı. Mahkeme, Yıldırım hakkında zorla getirme kararı verdi.

İstanbul 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Işık Eyigüngör müşteki sanık sıfatıyla katıldı. Tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmaya Aziz Yıldırım katılmadı.

Olay sırasında ev sahibi takım olduklarını söyleyen Eyigüngör, "Ben protokol tribününde yer alıyordum. Aziz Yıldırım salona girdi. Protokol tribününe doğru geldi. Ben Türk örf ve adetleri uyarınca onu karşılamak maksadı ile yanına gittim. Sağ elimi uzatıp 'Hoş geldiniz' demek istedim. Aziz Yıldırım sağ eliyle benim yüzümün sol tarafına vurdu, ben vurmadım" dedi.

Yıldırım'ın olaydan sonra basına "Yaptım, daha beterini yaparım" dediğini belirten Işık Eyigüngör, "Buna rağmen iddianamede neden ben de sanık olarak yer alıyorum bunu anlayamadım. Ben olayın tamamen mağduruyum. Aziz Yıldırım'dan şikayetçiyim" dedi.

'YUMRUKLA KARŞILIK VERDİ'

Duruşmada Osman Baydar, Taner Güven, Kasım Güngör tanık olarak dinlendi.

Olay anında protokolün hemen arkasındaki sırada olduğunu söyleyen Osman Baydar, "Aziz Yıldırım, Işık Eyigüngör'ün sol gözüne doğru bir yumruk attı. Biz de güvenlik görevlileri ile beraber müdahale ettik. Kavgayı ayırdık. Yıldırım, Işık başkana maç esnasında da arkasına dönerek 'Seni bitireceğim' demeye devam etti" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, tanık ifadelerinden sonra eksikliklerin giderilmesi ve duruşmaya davet tebliği gönderilmesine rağmen katılmayan Aziz Yıldırım'ın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. (İSTANBUL/DHA)