Kocaman'dan Terim'e eleştiri: Bir oyuncumuzu milli takıma çağırmadı

Aykut Kocaman, eski milli takım teknik direktörü Fatih Terim'i eleştirdi. Konyaspor'u çalıştırdığı dönemde bir devrede 40 puan kazandıklarını söyleyen Kocaman, "Bir oyuncumuzu Konyaspor'dayken milli takıma çağırmadı. Bir kez bile bizimle iletişime geçilmedi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teknik direktör Aykut Kocman, Atiker Konyaspor'u çalıştırdığı dönemde hiçbir futbolcusunu milli takıma çağırmadığı gerekçesiyle eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i eleştirdi.  Fenerbahçe'nin performansını da değerlendiren Kocaman, "Kim kimle daha uyumlu, kim takımı aşağı çekiyor, kim oyuna girdikten sonra daha iyi verim sağlıyor gibi arayışlar uzun sürebilir. Şu anda Fenerbahçe'nin yaşadığı en büyük sorun bu" diye konuştu.

TRT Spor'a konuşan Kocaman, Atiker Konyaspor'u çalıştırdığı dönemde hiçbir futbolcusunun milli takıma çağrılmadığını söyledi ve "Tek devrede 40 puan aldığımız halde dönemin futbol direktörü bir oyuncumuzu Konyaspor'dayken milli takıma çağırmadı. Bir kez bile bizimle iletişime geçilmedi. Lucescu gelince 1-2 kere görüştüm" dedi.

'GALATASARAY BEKLENENDEN DAHA İYİ'

Türkiye'den Avrupa kupalarına katılan takımlara başarılar dileyen Kocaman, "Galatasaray'a hem lig hem Avrupa maçlarına bakıldığında beklenenden daha iyi oldukları kesin. Onları tebrik ediyorum. Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

'FENERBAHÇE'NİN EN BÜYÜK SORUNU: KİM KİMİNLE UYUMLU ARAYIŞI UZUN SÜREBİLİR'

Fenerbahçe'nin 5 haftalık performansını değerlendiren Kocaman, şunları kaydetti:

"Kadrodaki değişim lig başlamadan 2-3 hafta evvel sonlansaydı belki birkaç puan fazla olabilirdi. Yola çıkıştaki düşünce farkı, şu an için en büyük problem. Değişim planlıyorsanız, bu değişimin ana şeylerinden biri de ufak tefek hayal kırıklıkları olacaktır. Kim kimle daha uyumlu, kim takımı aşağı çekiyor, kim oyuna girdikten sonra daha iyi verim sağlıyor gibi arayışlar uzun sürebilir. Şu anda Fenerbahçe'nin yaşadığı en büyük sorun bu" dedi.

Kocaman, "Fenerbahçe'ye dönmek ister misiniz?" sorusuna "Hayat bu... Neler getireceğini bilmiyorum. Fenerbahçe'de devam etmemle ilgili düşüncelerimi zamanı geldiğinde aktaracağım" dedi.

'DOĞRULARLA YANLIŞLAR YER DEĞİŞTİRMİŞ DURUMDA'

Hakkında oluşturulan algılara inanılmasına üzüldüğünü söyleyen Aykut Kocaman, "Hücum oynatmamak konusu art niyet. Saçma sapan fikirlere inanılıyor. Ben şuna inanırım gerçekler sonunda ortaya çıkar. Anlamsız saçma sapan şeylere inanmak ülkemiz futbolu adına çok çok acı, ne yazık ki böyle. Hakkımda oluşturulan algılara insanların inanıyor olması beni üzüyor. Burada doğrularla yanlışlar yer değiştirmiş durumda" ifadelerini kullandı.

'FENERBAHÇELİLER TAKIMLARINA SAHİP ÇIKSIN'

"Büyük kulüplerin en büyük gücü taraftarıdır, bu kadar" diyen Kocaman, "Daha bir şey söylemeye gerek yok. Oyuncular ve antrenörü ateşleyendir. Eğer taraftar takımına küserse o takımdan bir şey olma ihtimali binde bir bile değildir. Fenerbahçeliler takımlarına sahip çıksınlar" dedi.

'FUTBOLDA ÜRETMEYİ SEVEN BİR ÜLKE DEĞİLİZ'

Kocaman, şu ana kadar hiçbir takımla görüşmediğini dinlenme sürecini uzun tutacağını dile getirdi.

Yabancı futbolcu sayısıyla ilgili tartışmalara da değinen Kocaman, "Yabancı sayısını 14'e getirirken, bunun birtakım arka planını hazırlarsanız. Yerli üretim konusunda da kulüplere yaptırımda bulunamazsanız. Bizim ülkemiz futbolda üretmeyi seven bir ülke değil. Yapımız kolaycılığa gitmek, ne yazık ki böyle. Kolay ve ucuz yabancı istiyoruz. Kulüp yöneticileri buraya gidiyor, oyuncu yetiştirme konusu boşlanıyor" diye konuştu.