Avrupa Ligi'nde yayın krizi, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçları yayınlanacak mı?

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın sahaya çıkacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisar'ın maçlarının hangi TV kanalında yayınlanacağı belirsizliğini koruyor. Benzer durum dün Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçında da yaşanmış, yayıncı kuruluş son anda özel bir anlaşmayla maçı vermişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçları yarın başlıyor. 12 grupta toplam 48 takım mücadele edecek. Beşiktaş-Sarpsborg, Akhisarspor-Krasnodar ve Fenerbahçe-Dinamo Zagreb maçlarının da oynanacağı yarın ise toplam 24 karşılaşma yapılacak.

Evrensel'de yer alan habere göre döviz kurundaki artış nedeniyle Türkiyeli futbol izleyicisinin UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarından itibaren karşılaştığı yayıncı kuruluş krizi devam ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçındaki yayın krizine benzer bir durum, yarın oynanacak Beşiktaş-Sarpsborg, Akhisarspor-Krasnodar ve Fenerbahçe-Dinamo Zagreb UEFA Avrupa Ligi maçları için de yaşanıyor. UEFA Avrupa Ligi'ne Türkiye'den katılan üç takım olan Beşiktaş, Akhisarspor ve Fenerbahçe'nin maçlarının yayınlanıp yayınlanmayacağı veya hangi TV kanalından yayınlanacağı henüz netleşmiş değil.

Tivibu'nun UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni yayınlama hakkının 2017-2018 sezonu ile son bulmasının ardından maçların Türkiye'deki yayın haklarını beIN Sports'un aldığı belirtilmişti. Ancak dün oynanan Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçına 5 saat kala beIN Sports konuyla ilgili net bir açıklama yapabildi. beIN Sports Türkiye, yayın anlaşmasının yapıldığını ve maçı şifresiz olarak yayınlayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada "UEFA Şampiyonlar Ligi Türkiye yayın haklarına ilişkin görüşmeler, döviz kurunda yaşanan suni dalgalanmaların etkisiyle ne yazık ki devam ediyor. Yürüttüğümüz görüşmelerde, yayın haklarını elinde bulunduran aracı kuruluşla karşılıklı mutabakat henüz sağlanamadı. Bu maça özel olarak yaptığımız anlaşma çerçevesinde, müsabakanın bu akşam saat 22.00'de beIN Sports Haber HD ve beIN Sports HD1 kanallarından naklen ve şifresiz yayınlanacağını bildiririz" denildi.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisar maçlarının yayınına ilişkinse henüz bir açıklama yapılmış değil.