Karius, 'GS-FB derbilerini izlerdim' dedi mi?

Karius’un "Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini izlediği" iddiası: Gerçek öyle değil...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş’ın yeni transferi Loris Karius’un imza töreni esnasında sorulan bir soruya karşılık “küçüklükten beri Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini izlerim” dediği iddia edildi. Sosyal medyada paylaşılan ve binlerce etkileşim alan iddianın doğru olmadığı ortaya çıktı.

Söz konusu iddia dün gerçekleştirilen imza töreninden görüntülerle birlikte Facebook’ta yayıldı. İmza törenini haberleştiren Habertürk Gazetesi de Loris’in sözlerini “Bütün Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini izliyordum” şeklinde kullandı. Ancak Teyit.org'dan Ali Osman Arabacı'nın haberine göre; Beşiktaş’ın yeni transferi Loris Karius’un imza töreni sırasında sorulan bir soruya karşılık, “küçüklükten beri Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini izlerim” dediği iddiası doğru değil, iddia yalnızca bir çevirmen hatasından ibaret.

Karius kendisine sorulan soruya, “Beşiktaş’ın, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı tüm derbileri izlerim” şeklinde cevap veriyor. Çevirmen ise Karius’un cevabını “Almanya’dayken bütün derbileri izliyordum, Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini zaten” şeklinde çeviriyor.

29 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleşen ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın da katıldığı imza töreninin tamamını izlemek mümkün. Törende bir gazeteci tarafından “Türk futbolu ve Beşiktaş hakkında neler düşünüyorsunuz” sorusuna karşılık olarak Karius’un verdiği cevap da görülüyor. “Beşiktaş’ın, Fenerbahçe ve Galatasaray’la oynadığı bütün derbileri izlerim. Bu maçlar Almanya’da da büyük sayılan maçlar. Evet, ligi biliyorum. Almanya’da Türkiye’den gelen birçok arkadaşım var. Bana sürekli mesaj gönderiyorlar ve buraya geldiğim için çok mutlu oldular. Eğer Türkçe bir şey anlayam azsam bana durumu açıklayıp yardımcı oluyorlar ve bu çok güzel.” Videonun devamında ise çevirmenin Karius’un sözlerini “Almanya’dayken bütün derbileri izliyordum, Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini zaten” şeklinde çevirdiği de fark edilebiliyor.

Yine imza töreni sırasında başka bir açıdan çekilen videoda da Karius’un, “Beşiktaş’ın, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı tüm derbileri izlerim” cevabını net olarak duymak mümkün. Son olarak, FutbolArena Tv isimli hesap tarafından YouTube’dan canlı olarak yayınlanan görüntülerde de Karius’un iddia edildiği gibi bir ifadede bulunmadığı fark ediliyor. Fotomaç Gazetesi’nin olayı “Karius’un imza töreninde tercüme krizi” başlığıyla haberleştirdiği ve kalecinin sözlerinin yanlış olarak çevrildiğini ifade ettiği habere ulaşılabiliyor.