Amedspor'da kriz: Lig tehlikede!

TFF 2. Lig takımlarından Amedspor, geçmiş dönemlere ait futbolcu alacaklarını ödeyemediği için yeni transferlerin lisans işlemlerini yapamıyor. Yarına kadar TFF’ye ödeme yapılmazsa kulübün lige katılmasının tehlikeye gireceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Amedspor’da uzun süredir yaşanan ekonomik kriz ligin başlamasına 3 gün kala patlak verdi. Kulüp, geçmiş dönemlere ait futbolcu alacaklarını ödeyemediği için yeni transferlerin lisans işlemlerini yapamıyor. Transfer tahtası kapalı olan Amedspor’un transfer ettiği futbolculara lisans çıkarabilmesi için transfer süresinin resmi olarak sona ereceği 31 Ağustos Cuma günü (yarın) mesai bitimine kadar TFF’ye ödeme yapması gerekiyor. Aksi takdirde yeni transferler ligde forma giyemeyecek. Yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için futbolcular bugün çıkmaları beklenen idmana çıkmadı ve kulüp basın açıklaması yaptı.

‘EKSİ 3 PUANLA LİGE BAŞLAYABİLİRİZ’

Kulüp Başkanı Nurullah Edemen yaşanan sıkıntılar ile ilgili şunları söyledi: “Son dönem itibariyle artık bıçak kemiğe dayandı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle dün 3 arkadaşımız antrenmana katılmadı, bugün de hepsi katılmadı. Kulübümüzün ekonomik krizinden kaynaklı sporcular bugün antrenmana çıkmayacaklar. Ciddi bir duyarsızlık var. Diyarbakır’daki tüm iş adamlarına, sivil toplum örgütlerine çağrılarda bulunduk ama şu an Amedspor ekonomik olarak çıkmazda. Hepimiz taşın altına elimizi koyduk ama ekonomik sıkıntı ile ilgili duyarsızlık bizi olumsuz etkiliyor. Bu hafta Samsunspor’a konuk olacağız. Son antrenmana kadar sporcular çok çalıştı ama öyle bir noktaya geldi ki sporcuyu motive etmekte zorlanıyoruz. Amedspor’un 800 bin TL’ye yakın borcu var, yarına kadar ödenmezse transfer yasağı gelecek. Yarın mesai saatine kadar ödeme yapılmazsa muhtemelen lisanslar çıkmayacak ve Amedspor’un Samsun deplasmanına çıkması zor olacak. Belki maça çıkamayacak, belki de eksi 3 puanla lige başlayacak. Maalesef hiç kimse ekonomik anlamda katkı sunmuyor. Bu kulübe herkesin sahip çıkması lazım.”

‘BÜYÜK BELİRSİZLİK VAR’

Kulüp tesislerinde ekonomik krizle ilgili açıklama yapan teknik sorumlu Sertaç Küçükbayrak ise, maddi sorunlardan dolayı kimsenin dayanacak gücünün kalmadığını söyledi.

Kulüpte büyük bir belirsizlik yaşandığının altını çizen Küçükbayrak, “Bu futbolcular iki aydır kamp yaparak özveriyle lige hazırlandı. Hak ettikleri paraları alamamalarına rağmen bugüne kadar sorun çıkarmadılar. Ama artık bıçak kemiğe dayandı. Hepsinin motivasyonu bozulmuş durumda. Sonuçta bu işten ekmeklerini kazanıyorlar. Haklı olarak dün bazıları idmana çıkmadı, bugün de hepsi çıkmak istemedi. Yarın transfer sona erecek ama yeni transferlerin lisansı çıkmadı. Bu konuda büyük belirsizlik var. Pazar günü lig başlıyor ama biz kulüp olarak tam bir çıkmazın içindeyiz. Çok daha geç olmadan ve yol yakınken çözüm üretilmeli. Aksi takdirde Amedspor çok daha kötü durumlara düşebilir” dedi.

YÖNETİCİLER VALİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Amedspor Kulübü Başkanı Nurullah Edemen ve diğer yöneticiler, kısa zaman önce Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etmiş, sezon öncesi yaşadıkları maddi sıkıntılar aşmak adına kulübe kaynak sağlanması için destek istemişti.

Edemen, Vali Güzeloğlu ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Kulübümüzün içerisinde bulunduğu maddi sıkıntıları anlattık. Bu sıkıntıların giderilmesi hususunda kendisinden bizlere yardımcı olmasını istedik. Ligde başarıya koşan bütün kulüplerin ya belediye kulüpleri veya sponsorluk adı altında belediyelerden destek alan kulüpler olduğunu, bu bakımdan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin de sponsorluk adı altında bize maddi kaynak sağlamasını istedik. Bu yönde sorunlarımızı dile getiren ve çıkış yolunu işaret eden bir dosyayı sunduk” demişti.

“Amedspor bu kentin bir takımıdır” vurgusunu bir kez daha yapan Edemen, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere destek vereceği inancını taşıyorum. Çünkü geçen gün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteriyle de olumlu bir görüşmemiz olmuştu. Dolayısıyla umutluyum” demişti.

Edemen, bugün yaptığı açıklamada da, “Diyarbakır Valiliğini, yerel yönetimleri, belediyeleri ve tüm kesimleri kulübe destek olmaya davet ediyoruz. Belediyelere kayyım atandıktan sonra hiç destek alamadık, Türkiye’nin her yerinde yerel yönetimler kulüplere destek olurken bizde tam tersi bir durum var. İki yıl önce yaptığımız görüşmelerde bizden kulübün ismini değiştirmemizi, bunu yapmamız halinde her türlü desteği vererek Süper Lig’e kadar çıkaracaklarını söylediler ama biz kabul etmedik” şeklinde konuştu.

KOMBİNE BİLETLER SATILAMADI

Öte yandan maddi sıkıntıları aşmak için Amedspor’un kombine biletleri satışa sunulmuştu. Ancak beklenen oranda bilet satışları gerçekleşmedi. Amedstore’da satışa sunulan kombine biletlerin satışı, ligin başlamasına günler kala 400’de kaldı.

AÇILIŞ ETKİNLİĞİNE SAHA VERİLMEMİŞTİ

Öte taraftan Amedspor’un 26 Ağustos tarihinde yapmayı planladığı sezon açılış programına Gençlik Hizmetleri ve Spor Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından sahanın sulama sistemindeki boruların patladığı ve mantar bakımı yapılması gerektiği belirtilerek izin verilmemişti. Amedspor Yönetim Kurulu da yayınladığı yazılı açıklama ile müdürlüğün kararını protesto ederek, “İki adet çim saha kullanan ve bakım yapan bir kulüp olarak bu onarımın kaç saat süreceğini ve mantar bakımının kaç gün süreceğini biliyoruz. Bazı işgüzar yöneticilerin bayram tatilini bozmamak adına ürettiği bu mazereti kınıyoruz. Yıllardır özlem duyulan sezon açılış programını mevcut stadın fiziki koşullarından kaynaklı yapamıyorduk. Şimdi çok modern bir stadımız varken, kent ve Amedspor camiası olarak Kardeş Türküler ve farklı birçok sanatçının katılacağı bu keyfi ve heyecanı yaşatmak istedik. Bu saçma mazereti kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.