Vecdi Çıracıoğlu: Metin Kurt'un en büyük amacı spor iş yasasının çıkmasıydı

Yazar Vecdi Çıracıoğlu: Metin Kurt'un en büyük amacı spor iş yasasının çıkmasıydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galasaray'ın unutulmaz sol açığı ve Türkiye'nin ilk sporcu sendikasının kurucusu ve 26 Ağustos 2012'de kaybettiğimiz Metin Kurt ölümünün altıncı yılında anılıyor.

Yazar Vecdi Çıracıoğlu, spor yazarı Ahmet Çakır'ın Sports TV'de yayınlanan 'Sporsever' programında Kurt'u anlattı. Kurt'un babası öldükten sonra futbolcu olarak ailesinin geçimini üstlendiğini belirten Çıracıoğlu, kendisini 1970'li yıllarda tanıdığını ve 'kampta kitap okuyan tek futbolcu' olduğunu söyledi. Kurt'u anlatan ve ikinci baskısı yapılan 'Gladyatör' adlı kitabın yazarı olan Çıracıoğlu, "Metin'in en büyük amacı spor iş yasasının çıkmasıydı. Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nı da bu nedenle kurdu. Onun anlayışına göre yıldız futbolcu yoktur. Yıldız futbolcu antrenörün dediklerini 90 dakikaya yayarak ve takımın yararına olacak şekilde kullanan futbolcudur. Vefatından 8 ay önce İstanbul'a çok uzakta amatör bir takımı çalıştırıyordu. Ne yapıyorsun dedim başta 'ayak tenisiyle bir şeyler öğretmeye çalışıyorum' dedi. Bir kaç ay sonra tekrar gördüm 'santrafor ve kaleciyi genç milli takıma gönderdim' dedi" şeklinde konuştu.

'ÖZYAZANLAR FUTBOLCULARA AZİZ NESİN VERİRDİ'

24 Ekim 2015'de Bandırmaspor'un teknik direktörü iken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybeden Turhan Özyazanlar'ın da Metin Kurt ekolünden bir spor adamı olduğunu belirten Çıracıoğlu, "DSİ'yi, Amedspor'u çalıştırdı. Gittiği her yerde futbolculara Aziz Nesin kitapları hediye ederdi" dedi.

Metin Kurt kimdir?Metin Kurt kimdir?