Comolli: Ozan Tufan'ı gönderme düşüncemiz yok

Islam Slimani, Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. İmza töreninde konuşan Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, "Herhangi bir oyuncuyu satmak mecburiyetinde değiliz. FFP'nin izin verdiği ölçüde bu parayı harcıyoruz. Ozan Tufan'ı gönderme düşüncemiz yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Cezayirli Islam Slimani için imza töreni düzenledi. Ülker Stadı'nda gerçekleşen imza töreninde Sportif Direktör Damien Comolli de yer aldı.

İmza töreninde konuşan Damien Comolli, "Islam Slimani 31 Mayıs 2019 tarihine kadar bizimle olacak. Onu buraya getirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. İlk günden itibaren öncelikli istediğimiz oyuncuydu. Yoğun bir çalışma yürütüyoruz cumartesi günü oynayabilmesi için evraksal işlemler var. Bunları halledip cumartesi günü oynamasına sağlama gayreti içerisindeyiz" dedi.

'KULÜBÜN İÇİNDE OLDUĞU FİNANSAL DURUM BELLİ'

Finansal Fair Play (FFP) kuralları çerçevesinde hareket etmeye çalıştıklarını dile getiren Comolli, "UEFA yetkilileriyle iletişimimizi kuruyoruz. Doğru yoldayız. Başkanda daha önce açıkladı. Türkiye'de futbolla ilgilenen herkes çok büyük bir sınırlamalar içerisinde olduğumuzu biliyor. Kulübün içindeki finansal durum belli. Aniden bir şeyler gelişebilir ancak kurallar çerçevesinde gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

'ELİMİZDE BİR LİSTE VAR VE BU LİSTEYİ TAKİP ETMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Sarı-lacivertli takıma dahil edilen oyuncuların Premier Lig'den geliyor olmasının tesadüf olduğunu ifade eden Comolli, "Biz Avrupa'daki her pazarı takip ediyoruz. Elimizde bir liste var ve bu listeyi takip etmeye çalışıyoruz. Önümüze çıkan fırsatlar böyle oldu" dedi.

'TARAFTARLARIN MAÇTAN SONRA UZUN SÜRE BEKLEMELERİ GÖRMEDİĞİM BİR ŞEY'

Salih Uçan'ın kiralık olarak satış opsiyonuyla Empoli'ye gittiğini söyleyen Comolli, "Herhangi bir oyuncuyu satmak mecburiyetinde değiliz. FFP'nin izin verdiği ölçüde bu parayı harcıyoruz. Ozan Tufan'ı gönderme düşüncemiz yok. Kendisi milli bir oyuncu. Kendisini satma düşüncemiz yok" dedi.

Bursaspor maçında atmosferin çok iyi olduğunu dile getiren Damien Comolli, "Salı günü atmosfer çok farklıydı. İnanılmaz bir destek vardı. Son derece etkilendim. Başkan ve yönetimle takım ve taraftarlar arasındaki bağ çok güzeldi. Taraftarların maçtan sonra uzun süre beklemeleri kariyerimde görmediğim bir şey. Takım ve oyuncular için son derece duygusal anlardı" şeklinde konuştu.

SLİMANİ: BU KULÜP İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIM

Fenerbahçe'ye geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Islam Slimani, "Bu kulüp için her şeyi yapacağım. Burada olmaktan çok mutluyum.  Gerçekten çok iyi bir takımız. Karşımızda Benfica olmasına rağmen maçın kazanma şansımız daha yüksekti. Her zaman çalışmaları sürdürmeliyiz. Bu sezon her zaman daha iyi işler yapabilecek bir takım olduğumuzu Benfica maçında gördüm" dedi.

Portekiz'e kıyasla İngiltere'de daha az forma şansı bulduğunu dile getiren Islam Slimani, "İklim ve ortamı farklı. Geçtiğimiz yıl çok fazla sakatlık yaşadım. Gol sayılarında farklarda bu yüzden oldu. Oynadığım maçlarda asist ve gol sayılarımın fena olmadığını görebiliriz" ifadelerini kullandı.

'BURADA FUTBOL OYNAMAMDA ATMOSFER ETKİLİ OLDU'

Türkiye'ye gelmesinde tribünlerdeki atmosferin etkili olduğunu aktaran Slimani, "Derbilerle ilgili konuşmak gerekirse ortam ve atmosferlerinin sıra dışı olduğunu biliyorum. Son maçta ve derbilerde bu ortamın nasıl hale geleceğini düşünüyorum. Her futbolcunun oynamak istediği atmosfer buralar. Burada futbol oynamamda atmosfer etkili oldu" şeklinde konuştu. (İSTANBUL/DHA)