Muratbey Uşak, A takımı kapattı

Geçen sezon Basketbol Süper Ligi'nden düşen Muratbey Uşak Sportif, ligden çekilme kararı aldı. Kaynak sıkıntısı çeken kulüp, A takım faaliyetlerini tamamen sonlandırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nden geçen sezon bir alt lige düşmelerinin ardından sessiz bir transfer dönemini geçiren Muratbey Uşak Sportif, kulüp faaliyetlerine son verdiğini açıkladı.

Ligde 5 sezon yer alan ve Türkiye Basketbol Ligi'ne dönen kulübün, yarışmacı takımı çekip, altyapı organizasyonunu sürdüreceğini duyurduğu açıklamasında, "Kulübümüzün yönetim kurulu toplantısı neticesinde 2018-2019 sezonunda mücadele edeceğimiz TBL'ye katılmama ve A takım faaliyetlerini sonlandırma kararı almış bulunmaktayız. Bu seviyelerde mücadele etmek ciddi bir maddi kaynağa ihtiyaç gerektirmektedir. Ülkemizin bulunduğu şartlar da göz önüne alındığında altyapıdan beslenmeyen, oyuncu kadrosunu tamamen dışarıdan oluşturarak mücadele eden takımların sürekliliğinin olamayacağı kanısındayız" ifadeleri kullanıldı.

5 YILDA, 2 KERE AVRUPA KUPASINA KATILDILAR

Uşak'ta, Tahincioğlu Basketbol Süper Lig'inde, kenti temsil eden ilk kulüp olan Muratbey Uşak Sportif, ligdeki 5 yıllık macerasında 2 kez Avrupa kupalarına katıldı. Kırmızı-siyahlılar, FIBA Eurochallenge, Şampiyonlar Ligi ve Europe Cup'ta mücadele etti. Geçen yıl yönetimi Uşak Belediyesine bırakılan kulüp, kaynak sıkıntısı ve yabancı oyuncuların yükselen maliyetleri nedeniyle kapıya kilit vurdu. Takımın eski yabancılarına da borçları bulunuyor.

Bu sezon şu ana kadar Basketbol Erkekler Süper Lig'de Eskişehir Basketbol, Kadınlar Basketbol Ligi'nde Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye Basketbol Ligi'nde: Yeşilgiresun Belediyespor, TB2L'de Mersin Büyükşehir Belediye, Yüksek Çıta, İnegöl Belediye ve TKBL'de Adana ASKİ ile Edirnespor ligden çekilmişti. (Kaynak: Evrensel)