Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nı bıraktı

Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nda forma giymeyeceğini duyurdu. Özil, kökenine saygı gösterilmediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı. Özil, "Kazandığımızda 'Alman', kaybettiğimizde 'göçmen' oluyorum. Türklüğüme saygı göstermemeleri bardağı taşıran son damla oldu" ifadelerini kullandı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, Mesut Özil, Almanya Milli Futbol Takımı'nı bıraktı. Yazılı açıklama yapan Özil, Almanya Futbol Federasyonu yöneticilerini açıklamalarını eleştirdi. Kökenine saygı duyulmadığını belirten Özil, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Alman Futbol Federasyonu ve diğer birçok kişinin bana olan davranışı nedeniyle artık Almanya Milli Takımı formasını giymek istemiyorum. Bu kararı vermek benim için çok zor oldu. Çünkü takım arkadaşlarım, teknik ekip, Alman halkı için her zaman her şeyimi verdim. Ama Alman Futbol Federasyonu'ndaki üst düzey yetkililerinin bana karşı tutumları, benim Türk kökenime saygı duymamaları ve beni bir politik propagandaya dönüştürmeleri, artık yeter dedirtti."

'TÜRKLÜĞÜME SAYGI GÖSTERMEDİLER'

"Almanya'ya vergi ödememe, Alman okullarına bağışlarda bulunmama ve Almanya'yla Dünya Kupası'nı kazanmama rağmen, hâlâ topluma kabul edilmedim çünkü onların gözünde hala göçmenim. Kazandığımızda 'Alman', kaybettiğimizde 'göçmen' oluyorum. Podolski ve Klose, hiçbir zaman Polonyalı-Alman olarak görülmedi, ben neden Türk-Alman olarak görüldüm? Türk ve Müslüman olduğum için mi? Türklüğüme saygı göstermemeleri artık bardağı taşıran son damla oldu."

Mesut Özil'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Amaç makama saygı göstermektiMesut Özil'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Amaç makama saygı göstermekti

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı: Mesut net bir açıklama yapmalıAlmanya Futbol Federasyonu Başkanı: Mesut net bir açıklama yapmalı

Baba Özil: Mesut'un yerinde olsam milli takımı bırakırımBaba Özil: Mesut'un yerinde olsam milli takımı bırakırım

Bierhoff: Mesut Özil kadro dışı bırakılmaydı!Bierhoff: Mesut Özil kadro dışı bırakılmaydı!