Ronaldo'nun parası formadan!

Juventus, Ronaldo'yu 10 Temmuz'da 340 milyon dolara transfer etti. Kulüp, bu transferin hemen ardından 60 milyon dolarlık Ronaldo forması sattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Juventus, kulübe '340 milyon euro'ya mâl olan Cristiano Ronaldo transferinin ardından 24 saat içinde, 60 milyon dolara Ronaldo forması sattı. Eğer satışlar bu şekilde devam ederse kulübün Ronaldo için verdiği ücreti, forma gelirlerinden çıkarması bekleniyor.

Business Insider dergisinin haberine göre, forma için verilen bu paranın 6 ila 9 milyon doları İtalyan kulübüne kalacak. Ronaldo'nun transferinin gündeme düşmesinin ardından Juventus'un borsadaki hisseleri de yüzde 18'den fazla artmıştı. Avrupa ve İtalyan futbolu yazarı James Horncastle, CNN International'e yaptığı açıklamada "Juventus, Ronaldo'nun transferini mali avantaja dönüştürmek, mevcut pazarlardaki varlıklarını büyütmek ve yeni pazarlara girmek istiyor" dedi.

RONALDO'DAN BECKHAM ETKİSİ BEKLENİYOR

Arka arkaya yedi kez Serie A şampiyonu olan, 2015 ve 2017'de Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Juventus, bu başarılarına rağmen Deloitte Futbol Para Ligi'nde 10'uncu sırada bulunuyor. 33 yaşındaki Ronaldo ise dünyada en fazla tanınan sporculardan biri. Spor yorumcuları, tıpkı eski İngiliz futbolcu David Beckham'ın Real Madrid'i İspanya dışına taşıması gibi Ronaldo'nun da Juventus'u mali açıdan ileri götürebileceğini söylüyor.

(BBC TÜRKÇE)