Doğan Hakyemez kimdir?

Eski bir milli basketbolcu olan ve geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Dodo lakaplı Doğan Hakyemez'in hayatına dair bilgiler...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğan Hakyemez, 1950 yılında doğdu. Basketbol'a Ankara'da başladı. Kariyeri boyunca Necdet Ronabar, Aytek Gürkan gibi önemli basketbolcularla o dönemki adıyla Efes Pilsen çatısı altında oynadı.

Ayrıca Galatasaray ve Eczacıbaşı gibi takımlarda şampiyonluklar yaşadı. 1971 yılında İzmir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan takımda yer aldı.

Basketbolu bıraktıktan sonra, menajerliğe başlayan Hakyemez, 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türkiye millî basketbol takımının menajerliğini yaptı.

Ardından Antalya Büyük Şehir Belediyesi'nde çalışmaya başladı. Bu dönemde, Antalya Büyük Şehir Belediyesi Türkiye Basketbol Ligi'ne yükseldi ve bu ligde Avrupa arenasına katılmayı başardı.

Antalya'daki yerel seçimlerin ardından belediye başkanının değişmesiyle görevinden ayrılan Hakyemez, Trabzonspor ile anlaştı. Trabzonspor da Hakyemez'le birlikte, Basketbol Birinci Ligi'ne çıkmayı başardı.

Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra Hakyemez önce Ankara DSİ ve son olarak da Antalyaspor'da görev yaptı.

Hakyemez'in eşi Filiz Hakyemez bir voleybol oyuncusu idi. Çiftin kızları Burcu ve Deniz de anneleri gibi hem milli hem de kulüpler bazında başarılı birer voleybol oyuncu olmuşlardır. (HABER MERKEZİ)

Basketbolun duayen ismi Doğan Hakyemez hayatını kaybettiBasketbolun duayen ismi Doğan Hakyemez hayatını kaybetti