Dünya Kupası'nda son çeyrek finalist İngiltere

2018 Dünya Kupası Son 16 Turu maçında İngiltere, 57'nci dakika Kane'in golüyle Kolombiya karşısında öne geçti. 90+3'üncü dakikada ağları havalandıran Mina, skora denge getirdi. Kazananı penaltı atışları belirledi ve İngiltere çeyrek finale yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2018 Dünya Kupası Son 16 Turu maçında Kolombiya ve İngiltere karşı karşı geldi.

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçta İngiltere, 57'nci dakikada Harry Kane'in penaltıdan attığı golle takımını öne geçti.

Kolombiya'nın 90+3'üncü dakikada kullandığı kornerde Yerry Mina'nın kafa vuruşunda top İngiltere savunmasına da çarparak ağlarla buluştu: 1-1.

Bu sonuçla maç uzatmalara gitti. 15 dakikadan 2 devre halinde oynanan uzatma bölümünde de eşitlik bozulmadı ve seri penaltı vuruşlarına geçildi.

2018 dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselecek son takım, penaltı vuruşları sonucunda İngiltere oldu. Kolombiya penaltılarda elde ettiği avantajı kullanamadı. Günay Amerika temsilcisi 3-2 öndeyken üst üste kullandığı iki atıştan da yararlanamadı ve İngiltere 1996'dan sonra büyük bir turnuvada ilk kez penaltılar sonucunda turu geçmeyi başardı.

En son 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya'yı penaltı vuruşlarıyla mağlup eden İngiltere, 22 yıl aradan sonra bu şanssızlığını kırmış oldu.

İngiltere, çeyrek finalde İsveç'le karşı karşıya gelecek. (HABER MERKEZİ)