Alman Milli Takımı futbolcusu İlkay Gündoğan'ın aracına saldırı!

İlkay Gündoğan'ın aracı saldırıya uğradı. Gündoğan, Almanların tepkisiyle karşı karşıya...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Dünya Kupası için Rusya'da bulunan Alman Milli Takım futbolcusu İlkay Gündoğan'ın otomobiline saldırı gerçekleştirildi. Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda Almanya'nın kadrosunda bulunan Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Alman futbolseverler tarafından bir süredir tepki görüyordu.

Habertürk'ün Almanya'da yayın yapan Bild gazetesinden aktardığı habere göre, İlkay Gündoğan'ın Alman taraftarlar tarafından yoğun tepkilere maruz kaldığı Suudi Arabistan mücadelesi öncesinde otomobiline saldırıldı. Kimliği tespit edilemeyen kişiler, İlkay'ın Köln'de park halinde bulunan aracına saldırdı ve zarar verdi. Saldırının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte fotoğraf çektirmesiyle ilgili olup olmadığının kesinleşmediği vurgulandı.

Olayla ilgili soruşturmayı Köln savcılığı yürütüyor. Almanya basınında İlkay'a devlet koruması atanması gerektiği vurgulanıyor.

NE OLMUŞTU?

Manchester City'de forma giyen İlkay Gündoğan, Arsenal futbolcusu Mesut Özil ve Everton'da top koşturan Cenk Tosun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere ziyaretinde Erdoğan'la görüşmüşlerdi. Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, İlkay ve Mesut'a tepki göstermişti. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ise milli takımda forma giyen oyuncular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın çok iyi karaktere sahip olduklarını söylemişti. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 19 Mayıs'ta Mesut ve İlkay'la bir araya gelmiş, yıldız futbolcuların ortaya çıkan durumu kendilerinin gidermek istemelerinin saygıyı ve takdiri hak ettiğini aktarmıştı. Grindel, iki oyuncunun da siyasi bir mesaj amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmediklerini aktardıklarını belirtmişti