UEFA'dan Galatasaray'a Finansal Fair Play cezası

UEFA, Galatasaray'a verilen cezaları açıkladı. Galatasaray'a 6 milyonu kesin 15 milyon Euro para cezası verildi. Avrupa kupalarına için bildirilecek oyuncu sayısı ise 25'ten 21'e düşürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA, Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Galatasaray'a, 6 milyonu kesin, 9 milyonu şartlı olmak üzere 15 milyon Euro para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray, bu sezon Avrupa kupaları için 21 oyuncu bildirebilecek.

Habertürk gazetesinin haberine göre UEFA, Galatasaray'ın Finansal Fair-Play kriterlerine uyup uymadığıyla ilgili kararlarını açıkladı. Galatasaray'ın, UEFA ile 4 yıllık bir anlaşma sağladığı duyuruldu.

UEFA, Galatasaray'a 15 milyon Euro para cezası verdiğini, bunun 6 milyonluk kısmının erken elenme ihtimaliyle kesin ödeneceğini, kalan 9 milyon Euro'nun ise kulübün operasyonel ve finansal ölçümlere bağlı olarak ödeneceğini duyurdu.

UEFA; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kararını açıkladıUEFA; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kararını açıkladı

Galatasaray'ın, UEFA organizasyonlarında bildirebileceği oyuncu sayısında da 25'ten 21'e düşürüldü. Bu rakam, finansal şartların yerine getirilmesi halinde, her yıl +1 olarak revize edilebilir.

UEFA, Galatasaray'ın bütçesinde kısıtlamaya gidileceğini de duyurdu. Şartlar şöyle:

2018-19 sezonu: -20 milyon Euro

2019-20 sezonu: -10 milyon Euro

2020-21 sezonu: Borçsuzluk