Fenerbahçe Doğuş, üst üste 3'üncü kez şampiyon

Final serisinde Tofaş'ı mağlup ederek durumu 4-1'e getiren Fenerbahçe Doğuş şampiyon oldu. Fenerbahçe forması giyen Bradley Wanamaker, final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde bu akşam oynanan karşılaşmada, Fenerbahçe Doğuş, Tofaş’ı 94-64 mağlup etti. Bu sonuçla final serisinde durumu 4-1'e getiren Fenerbahçe, üst üste 3'üncü şampiyonluğunu yaşadı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğinde, rakibine yalnızca 12 sayı atma imkanı Fenerbahçe Doğuş, rakip potaya 25 gönderdi.

İkinci çeyreğe iyi bir başlangıç yapan TOFAŞ, 8-0'lık seri yakaladı ve 13'üncü dakikada Zeljko Obradovic'e mola aldırdı: 25-20. Molanın ardından 13-5'lik seri yakalayan ev sahibi ekip, farkı 13'e çıkarttı ve Orhun Ene'yi mola aldı. Çeyreğin kalan bölümünde de tempoyu düşürmeyen Sarı lacivertliler, devreyi 45-26 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe etkili oyununu sürdürerek başlayan Fenerbahçe, 27'nci dakikadaki televizyon molasına 21 sayı farkla önde girdi: 61-40. Çeyreğin sonuna kadar aradaki farkı koruyan Sarı lacivertliler, maçın final bölümüne 69-48 önde girdi.

Maçın son çeyreğnde taraftarlar şampiyonluk şarkıları söyleyerek kutlamalara maç bitiminden önce başladı. Sarı lacivertli taraftarlar, tüm oyuncuların adını tek tek söyleyerek tezahüratlarda bulundu. Maçın bitimine kısa bir süre kala taraftarların tezahüratlarına katılan Başkan Ali Koç "Sarı", Fenerbahçe taraftarları "Lacivert" tezahüratları yaptı.

Son çeyrekte TOFAŞ maçtan koparken, Fenerbahçe Doğuş farkı açmayı sürdürdü ve parkeden 94-64 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı. Final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) ise Fenerbahçe forması giyen Bradley Wanamaker oldu.

LİGE YÜZDE 90 GALİBİYET ORANI

Fenerbahçe Doğuş, üst üste 3'üncü, toplamda da 9'uncu şampiyonluğunu kazandı. Başantrenör Zeljko Obradovic ise Fenerbahçe'deki 5'inci yılında 4'üncü şampiyonluğunu elde etti.

Fenerbahçe, 40 lig maçı, 36 galibiyet elde ederek, yüzde 90'lık galibiyet oranı; son 20 play-off maçında da 19 galibiyetle, yüzde 95 galibiyet oranı yakaladı. (DUVAR-DHA)