Caner Erkin'in 2 yıla kadar hapsi isteniyor

Savcılık, 'Kalkavan küfürü duymadı' dedi. Erkin'in 2 yıla kadar hapsi talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mete Kalkavan'a küfür ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin'in yargılanmasına başlandı. Caner Erkin duruşmaya katılmazken, hakem Mete Kalkavan, Erkin'den şikayetçi olmadı.

SPOR Toto Süper Lig'de 23 Ekim 2017 günü oynanan Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçının 87. dakikasında hakem Kalkavan'a küfür ettiği iddiasıyla yargılanan Erkin'in avukatı, müvekkilinin bir sonraki duruşmaya geleceğini söyledi. Avukat Nazlı Kara "Caner Erkin eşinin hamileliği nedeniyle gelemedi. Bodrum'a gitmek durumunda kalmıştır. Bir sonraki celse hazır edeceğiz. Uçak rezarvasyonuna ait çıktıyı ibraz ediyoruz. Mazeretinin kabulüne karar verilmesini talep ederim" dedi.

'BEN HAKARET DUYMADIM'

Mete Kalkavan ise avukatıyla birlikte İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Erkin'den şikayetçi olmadı.  Kalkavan, daha önce savcılıkta verdiği ifadesini tekrar ettiğini belirterek "Ben hakaret içeren bir söz duymadığımdan şikayetçi değilim" dedi. Duruşmada olaya ilişkin görüntüler izlendi. Daha sonra tekrar söz verilen Mete Kalkavan, "Herhangi bir hakaret duymadım" diyerek tekrarladı. Kalkavan'ın avukatı Sevda Polat ise şikayetçi olmadıklarını belirterek davayı takip etmek istemediklerini ifade etti.

2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, düzenlenen görüntü inceleme tutanağına göre, Mete Kalkavan'ın, Caner Erkin'e sarı kartını gösterip cebine koyduktan sonra uzaklaştığı, bu sırada Erkin'in el kol hareketleri yaparak bir şeyler söylediği ve tepki gösterdiği belirtildi. Belgede 'Caner Erkin'in maçta görev yapan ve kamu görevlisi statüsünde bulunan hakemin, futbolcu ile ilgili verdiği karar nedeniyle müsabaka alanında bağırmak suretiyle sinkaflı sözler söylediği' de yer aldı. Ortamın yoğunluğu ve gürültüsü nedeniyle Mete Kalkavan'ın bu sözleri duymamış olabileceği; ancak aralarında mesafe ve ortam itibariyle hakaretin huzurda gerçekleştiğinin kabulü gerektiği belirtilerek, Caner Erkin'in, 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapsi talep edildi. (İSTANBUL/DHA)