Ali Koç: Birkaç kişi dışında kimseyle derdimiz yok

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç, mazbatasını alarak göreve başladı. Personele seslenen Koç, "Fenerbahçe seçimine alet edildiniz. Unutun, bunlar artık geçti. Birkaç kişi dışında kimseyle derdimiz yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç ve yönetim, mazbataları sarı lacivertli taraftarın önünde aldı.

Fenerbahçe'nin, geçtiğimiz pazar günü yapılan Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda 16 bin 92 oy alan Ali Koç, seçimin galibi oldu. Koç ve yönetimi, Ülker Stadı'nda taraftara açık olarak gerçekleştirilen tören ile mazbatalarını aldı.

Kadıköy'e saatler öncesinden gelerek Fenerium Tribünü'nü tamamen dolduran sarı lacivertli taraftarlar, meşaleler yakarak ''Ali Koç Başkan Fenerbahçe Şampiyon'', ''Fenerbahçe Her Zaman Taraftarındır'' şeklinde sık sık tezahüratlarda bulundular. Taraftarın sevgi gösterilerini karşılıksız bırakmayan Ali Koç, tribünlerin önüne gelerek sarı lacivertli taraftarları selamladı. Taraftarlar, eski başkan Aziz Yıldırım aleyhinde de tezahüratlarda bulundu.

'BEN DE SİZE AŞIĞIM'

2-3 Haziran'da başarılı bir kongre tamamladıklarını dile getiren Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, kurullardan başlayarak mazbataların dağıtımına başladı.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün elinden mazbatasını alan Ali Koç, Fenerbahçeli taraftarların "Sana aşığız, ille de sen" tezahüratlarına, "Ben de size aşığım, ne derlerse desinler. Annem şaşırdı, söyledikleriniz duyunca. Alışacak o da. Ben de sizinle gurur duyuyorum, bu camianın bir ferdi olduğum için gurur duyuyorum" dedi.

'FARK ETTİNİZ Mİ FENERBAHÇE'NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ?'

"İnşallah o yolda da sizin sevginize, beklentilerinize, umutlarınıza tercüman oluruz" diyen Koç, "Bu hafta Fenerbahçe açısından ilkler yaşıyoruz. Seçim yaptık. En önemli, en değişik, en farklı seçimi gerçekleştirdik. Son 6 ay ve 48 saatte ben ve arkadaşlarıma yaşattıklarınız unutulmaz cinsten. Sayın Vefa Küçük'e teşekkür etmek istiyorum. Zaman zaman ayrı gayrı da düşsek, biz fazla endişelensek de, endişelenmeye gerek olmadığını kendisi burada yaptığı adil ve güzel başkanlıkla gösterdi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye örnek bir seçim gerçekleştiğini belirten Koç, "Fark ettiniz mi Fenerbahçe'nin büyüklüğünü? Bunu kesinlikle bir şımarıklık olarak söylemiyorum. Belki çoğumuz da fark edememiştik. Türkiye'nin gündemini işgal ettik. Dünyada seçimimiz mevzubahis oldu. Taraflı tarafsız insanlar iki gün boyunca saatlerce bizleri izlediler. Bu bilincin farkında olarak yaşayın" dedi.

'SİZE HAYAL VAAT ETMEDİK'

Korktukları bir şey olmadığını dile getiren Ali Koç, "Tek korkumuz, seçilirsek size layık olamamak. Bu konuda size sabredin demiyorum. Ama hakikatler konusunda bilgi sahibi olmanızı istiyorum. Size hayal vaat etmedik" şeklinde konuştu.

Bütün alanlarda şampiyonluk hedeflediklerini kaydeden Koç, "Önümüzdeki sezon mücadele ettiğimiz her alanda, şampiyonluğa, zirveye oynayacak kadrolar kuracağız ama gazetelerde yazanlara, çizilenlere o kadar önem vermeyin. Biz açıklamadığımız müddetçe itibar etmeyin" dedi.

'SPONSORLARIN AYAĞINA GELDİĞİ BİR KULÜP OLACAĞIZ'

Gelirleri düşen, giderleri artan bir kulüp olduklarını söyleyen Ali Koç, şöyle devam etti:

"Gelirleri temlik edilmiş, şu statta bir tek Ülker sponsorluğu kalmış. İçinde bulunduğumuz durumu bilin, ama şunu da bilin: Siz bu takımın arkasında durduğunuz müddetçe, bizim kurduğumuz her kadro şampiyonluğa oynayabilecek kapasitededir. Esas mücadele şimdi başlıyor. Esas zorluklar şimdi başlıyor. Aramıza başkalarının girmemesi için çok uyanık olun. Kapı kapı sponsor arayan değil, sponsorların ayağına geldiği bir kulüp olacağız. O zamana kadar biz gerekli sponsporlukları bulacağız. Bugün birden çok üyelik formu imzaladım. Artık riskli değil, benim referansımla üye olabilirsiniz. O risk kalktı (Gülerek). İmkanı olanlar, olmayanlara forma alın."

'FENERBAHÇE VE DİĞERLERİ OLMAMALI'

"Fenerbahçe ve diğerleri olmamalı" diyen Ali Koç, "Sevilmek istiyorsak, önce biz seveceğiz. Sayılmak istiyorsak, önce biz sayacağız. Zaman zaman belki biz karşı karşıya geleceğiz, ama bu ilkeleri yaşatacağız. Bu ülke kavgadan ve kaostan bıktı. Nefret ve şiddet dilini değiştireceğiz. Zannetmeyin ki Fenerbahçe'nin hakları için kavga etmeyiz. Önemli olan kavga etmek değil, haklıyken haksız duruma düşmemek. Fenerbahçe menfaatleri ve çıkarları için bu yöntemler olmadığı zaman illa kavga edilmesi gerekiyorsa hiç şüpheniz olmasın onu da yaparız. Topunuz gelin ruhunun altında yatan anlayış da budur" diye konuştu.

'SEÇİME ALET EDİLDİNİZ'

Son olarak Fenerbahçe personellerine seslenen Koç, şunları söyledi:

"Evet bu süreçte çok gerildik. Fenerbahçe seçimine alet edildiniz. Unutun, bunlar artık geçti. Birkaç kişi dışında kimseyle derdimiz yok. Sizden istediğim tek bir şey var, camiamıza hizmet etmek için elinizden geleni yapın, başka hiçbir şey yapmayın. Ben gidenin arkasından konuşulmasını sevmem, bizim güvenimizi kazanmak için gelip bir evvelki yönetim hakkında dedikodu yaparsanız, bilin ki o zaman yolları ayırırız. Yapacak çok işimiz var, dedikoduyla uğraşmayacağız." (İSTANBUL/DHA)