Ali Koç, Fenerbahçe Başkanı seçildi

Fenerbahçe Spor Kulübü yeni yönetimini seçti. Mevcut Başkan Aziz Yıldırım, 4 bin 644 oy alırken; Ali Koç 16 bin 92 oyla başkan seçildi. Teşekkür konuşması yapan Koç, "Bu yolda kimseye biat etmedik, kimseden menfaat beklemedik. Aynaya baktığımız zaman kendimizi sorgulayacağımız bir ilişkiye girmedik" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurulu'nun ikinci gününde oy verme işlemi tamamlandı. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Ali Koç'un önde olduğu belirtildi. Koç, tebrikleri kabul etmeye başlarken, Aziz Yıldırım stattan ayrıldı. 16 bin 92 oy aldığı açıklanan Ali Koç, seçimi kazandı.

Sonuçların açıklanmasının ardından sahneye çıkan Ali Koç, "Aziz Yıldırım, en büyük kahramanlığı 3 Temmuz'da gösterdi. O, bu mücadelenin liderliğini yapmaya devam edecektir. Yargıdan hiç hak etmediğimiz, hiç kabul edemeyeceğimiz bir karar çıkarsa, o zaman yine size ihtiyaç olacak" dedi.

Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Ali Koç, "Dereyi görmeden paçayı sıvamıyoruz. Bir hayal gerçekleşmek üzere" dedi. Ülker Stadyumu'ndaki Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Koç, "Dereyi görmeden paçayı sıvamıyoruz. Bir hayal gerçekleşmek üzere" şeklinde konuştu. Aziz Yıldırım ile ilgili bir soru üzerine de Koç, "Aziz Yıldırım'a kızgın değilim, o benim başkanım" ifadelerini kullandı.

RENKLER BELLİ OLDU 

Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un yarışacağı seçim öncesinde oy pusula renkleri de belli oldu... Ülker Stadı’nda dün yapılan kongrenin ilk gününde Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük’ün davetiyle Yıldırım adına Şekip Mosturoğlu, Koç adına da Semih Özsoy kürsüye gelerek kullanılacak oyların rengini belirlediler. Buna göre sarı pusula Aziz Yıldırım, beyaz pusula da Ali Koç oldu.

Ülker Stadyumu'nda gerçekleşen genel kurulda üyeler saat 10.00'da oy vermeye başladı. Başkan adaylarından Aziz Yıldırım, oyunu 16.50 sıralarında, 36 numaralı sandıkta kullandı. Yıldırım'ın oy pusulasını sandığa kızı Yaz Yıldırım attı. Yıldırım basın mensuplarına ailesiyle birlikte poz verirken, "Herkese hayırlı olsun" dedi. Ali Koç ise 21 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Sandıklar, saat 17.00'de stat kapıları kapandı ve sıradaki üyelerin oylarını kullandıktan sonra, oy verme işlemi sona erdi. Daha sonra Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük'ün talimatıyla sayım işlemine geçildi.

KÜÇÜK: FENERBAHÇE KAZANÇLI ÇIKTI

Sonuçları açıklayan Divan Başkanı Küçük, "Bugünkü neticede Fenerbahçe kazançlı çıkmıştır. Kazanan kaybeden yoktur. 20 bin 736 geçerli oy kullanıldı. Aziz Yıldırım, 4 bin 644; Ali Koç 16 bin 92 oy almıştır" dedi.

KOÇ: BAŞARI SİZİN, BEN SADECE VİTRİNİM

Sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye çıkan Ali Koç, "Ne söyleyip söylemeyeceğimi bilmiyorum. Dereyi görmeden paçayı sıvamayan biriyim, hiçbir şey planlamadım. Ama ben size teşekkür ediyorum. Teşekkür edecek o kadar çok kişi ve kurum var ki, ben bu başarının sadece vitriniyim. Bu yolda kimseye biat etmedik, kimseden menfaat beklemedik. Aynaya baktığımız zaman kendimizi sorgulayacağımız bir ilişkiye girmedik" dedi.

Adaylık sürecinde dikkatli davrandığını söyleyen Koç, "Bana 'Kongreler başka, sokaklar başkadır' dediler. Ben de her zaman 'Olur mu öyle şey kongre üyeleri Fenerbahçe taraftarıdır, taraftarın temsilcileridir' dedim. Bu sizin eseriniz, sizin başarınızdır. Sizler bana inandınız, ben size inandım. Bu yolda adaylık sürecinde saygıda, sevgide kusur etmemek, camiaya layık olabilmek için titiz davrandım" şeklinde konuştu.

'BİLMEDİĞİNİZ ÇOK ŞEY VAR'

Koç, adaylık kampanyasını yürüten ekibini sahneye davet etti ve teşekkür etti.

"Çok şeyle mücadele ettik, bilmediğiniz o kadar çok şey var ki" diyen Ali Koç, "Kuyruğu dik tutmak sizin sayenizde oldu. Çok zor bir yolculuğa çıkıyoruz. Biliyorum beklentiniz çok yüksek. Ama nasıl yanımızda durdunuz ve bizi hep inandırdınız, bundan sonra da Fenerbahçemiz için ancak hep beraber başarabiliriz. Güzel günlerimize dönmeye hazır olun, mutlu olmaya, gurur duymaya, övünmeye hazır olun. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerimi kullandı.

'AZİZ YILDIRIM OLMASAYDI BEN BURADA OLMAZDIM'

Yönetim kurulunu sahneye davet eden Ali Koç, şöyle devam etti:

"Her şey geride kaldı. Affedilmeyecek hiçbir şey yoktur. Yepyeni bir sayfa açıyoruz. Fenerbahçe'yi layık olduğu yere hep beraber getireceğiz. Bu süreç bitti. Kırgınlık yok. Kızgınlık yok. Hele kin, nefret kesinlikle yok. Ne yaşandıysa yaşandı, keşke yaşanmasaydı. Bir sözüm de başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'a. Sayın Aziz Yıldırım olmasaydı ben burada olmazdım. Aziz Yıldırım olmasaydı Semih burada olmazdı, bu stat olmazdı. Türkiye'deki pek çok stat olmazdı. Fitili biz ateşledik. Başkanımız Aziz Yıldırım olmasaydı, amatör sporlar bu kadar gelişmezdi. Basketbolda, voleybolda, kürekte, atletizmde her şey kalkındı. Bunları unutmayın. Hayatta herkesin artıları ve eksileri vardır. Bu bilançonun sonunda da tek bir netice vardır. Başkanımız Fenerbahçe'ye kattığı her şeyle, efsane başkan olmayı fazlasıyla hak etmiştir."

'BU İŞİN EN BÜYÜK SAVAŞÇISI, AZİZ YILDIRIM OLACAK'

Aziz Yıldırım'ın "en büyük kahramanlığını 3 Temmuz'da gösterdiğini" belirten Koç, şunları söyledi:

"Aziz Yıldırım, en büyük kahramanlığı 3 Temmuz'da gösterdi. Çünkü kendisi direkt hedef alınmıştır. 12 Mayıs'ta burada neler yaşadığımızı hepiniz biliyorsunuz. Resmen taraftarımıza tuzak kuruldu. O günleri yaşadık. Ama en rüzgarın, akıntının, bütün bize karşı olan güçlerin en güçlü olduğu anda, bizim en zayıf olduğumuz anda dimdik ayakta durduk. Hem O, hem camiamız bu işten çok darbe yedik. Her şeyi göğüsleyebilirdik, ama sonra yorulduk. Ancak yorulmaya hakkımız yok. Hakkımız bize verilene kadar, hak ettiğimiz maddi zararlar tazmin edilene kadar hepimiz dimdik duracağız sanki 4 Temmuz'daymışız gibi.

Bu süreçte bu işin en büyük savaşçısı, en büyük mücadelecisi Aziz Yıldırım olacaktır. O, bu mücadelenin liderliğini yapmaya devam edecektir. Ama hepimiz o mücadelede de olacağız. Şu an belki size çok fazla ihtiyaç yok. Bu hukuk ortamında gidecek ama Allah korusun yargıdan hiç hak etmediğimiz, hiç kabul edemeyeceğimiz bir karar çıkarsa, o zaman yine size ihtiyaç olacak. Biz bütün bir aileyiz. O'nun (Atatürk) yolunda yürümeye devam edeceğiz. O'nun yolu, bizim ışığımız olacak. Şuraya taktığım rozet, pek çok kişiye dağıttığım rozet. Atamız belki Fenerbahçeli. Ama onun kimi tuttuğu önemli değil, kimin onun yolunda yürüdüğü önemli."

21 BİN 350 KİŞİ OY KULLANDI

Toplam 21 bin 350 oy kullanıldı. Fenerbahçe'de daha önce bir seçimde kullanılan en çok oy, 3 Kasım 2013'te kullanılan 9380 oydu. O seçimde Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar'a karşı 6821 oy almıştı.

4 BAĞIMSIZ ADAY

Fenerbahçe'nin dün başlayan kongresinde sürpriz adaylar çıktı. Aziz Yıldırım ve Ali Koç listelerini divan başkanlığına teslim etti. Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un adaylığından başka, listelere ek olarak 4 üye daha bağımsız aday olarak müracaat yaptı. (İSTANBUL/DHA)