Tamer Tuna Sivasspor'da

Göztepe'nin eski teknik direktörü Tamer Tuna Sivasspor'la anlaştı. Tuna yönetimindeki Göztepe en başarılı sezonlarından birini geçirmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig’e çıktığı ilk sezonda Göztepe ile başarılı bir performans sergilemesine rağmen sezon sonunda görevden ayrılan Tamer Tuna’nın yeni takımı belli oldu.

beIN Sports, Tuna’nın Demir Grup Sivasspor ile anlaştığını duyurdu. Kırmızı-Beyazlılar'ın, geçen yıl Göztepe'de başarılı bir sezon geçiren teknik direktör Tuna ile 1 yıllık prensip anlaşmasına vardığı belirtildi.

GÖZTEPE EN BAŞARILI SEZONLARINDAN BİRİNİ GEÇİRDİ

Spor Toto Süper Lig'de Samet Aybaba yönetiminde oynadığı 34 maçta 14 galibiyet, 7 beraberlik, 13 mağlubiyetle 49 puan toplayan Sivasspor, ligi 7. sırada tamamlamıştı. İlk 9 haftayı 17 puanla lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde 2. sırada geçiren Göztepe ise uzun süre beşincilik için mücadele ettiği sezonu Galatasaray mağlubiyetiyle tamamladı. Geride kalan sezonda Tamer Tuna yönetiminde 49 gole ulaşan sarı-kırmızılı ekip, kalesinde 50 gol gördü. Tuna yönetiminde iç sahada 29 puan toplayan ve en başarılı altıncı ekip olan Göztepe, deplasmanda da 20 puana ulaştı ve burada da en başarılı altıncı takım olmayı başardı. Süper Lig'de 26'ıncı sezonunu geride bırakan ve bu yıl 800'üncü maçını oynayan Göztepe, yakaladığı yüzde 38,2 galibiyet oranıyla ligde en başarılı sekizinci sezonunu geçirmişti.