Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a cevap: Adımı anmadan dayanamaz

Fenerbahçe'de seçime günler kala Ali Koç, Aziz Yıldırım'a yanıt verdi: Tek bir projemiz var. Fenerbahçe’yi ayağa kaldırmak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın 'Bir daha adını anmam' sözüne yanıt verdi. "Adımı anmadan dayanamaz" vurgusunda bulunan Ali Koç, "Tek bir projemiz var: Fenerbahçe’yi ayağa kaldırmak. Kaybettiğimiz zaman bile övünç duyacağımız bir sistem yaratmak istiyoruz. Buna da futboldan başlamamız gerekiyor. Çünkü Fenerbahçe, futbol aşkını kaybetti” dedi. Ali Koç, 6 yıl içinde kendinizi başarılı saymanız için hedefiniz nedir sorusuna, “Fenerbahçe şampiyonluklarda rakiplerinin önüne geçmişse ‘Başarılı olduk’ diyebilirim. Rakam verilmez" ifadelerini kullandı.

'FENERBAHÇE SPORCU FABRİKASI OLMALI'

Habertürk gazetesine konuşan Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç şunları söyledi:

"Futbol tarafında mali açıdan pek çok sorunumuzun kök nedeni olanlar; yanlış yönetim, yetersiz vizyon, günü kurtarma yaklaşımı. Bu yüzden biz bambaşka bir felsefe vadediyoruz. Bu felsefeyi vadederken tuğlaları tek tek inşa etmeliyiz. Ne demek istiyorum? Fenerbahçe hem tercihen hem de mecburen gidemez. Fenerbahçe artık bir sporcu fabrikası olmalı. Öz kaynağından futbolcu yetiştirebilmeli.”

'FELSEFE BELİRLEMELİYİZ'

Fenerbahçe çok iyi scoutim yatırımıyla -ki bu en iyi yatırımdır- 2 - 3 tane oyuncuyu parlatıp sattığı zaman fazlasıyla geri dönüşüm alabilir. Bunu yaparken aynı zamanda akademinin de tohumunun atılması gerekiyor. O tohumlar hemen meyve vermiyor. 3-5-6-7 senede dönüşüm sağlayan şeyler. Bizim yaklaşım olarak ilk önce bir futbol felsefesi belirlememiz gerekiyor. ‘F.Bahçe böyle futbol oynar’ diyebileceğimiz bir yapı geliştirmemiz lazım. Yatırımlarımızı, hocamızı, futbolcularımızı buna göre seçmemiz lazım. Bütün futbol ekibimiz, A takımdan en küçük futbolcuya kadar tek bir tesiste olmalı. Başkanımız ‘Gebze’de arazimiz var’ diyor. İnşallah yeterlidir, değilse de buluruz. Bize ‘Ne projeniz var?’ diyorlar. Tek bir projemiz var: F.Bahçe’yi ayağa kaldırmak. Kaybettiğimiz zaman bile övünç duyacağımız bir sistem yaratmak istiyoruz. Buna da futboldan başlamamız gerekiyor. Çünkü F.Bahçe futbol aşkını kaybetti. Şu anda basketbol aşkımız var ama bir yere kadar götürür. Futbolda başarı gelmezse diğer branşlardaki başarılar gölgelenir."

'RAKAM VERİLMEZ'

Ali Koç, 6 yıl içinde kendinizi başarılı saymanız için hedefiniz nedir sorusu üzerine, “Fenerbahçe şampiyonluklarda rakiplerinin önüne geçmişse ‘Başarılı olduk’ diyebilirim. Rakam verilmez. Daha önce ‘Üst üste şampiyonluklar kazanacağız’ denildi. ‘3 yıl üst üste şampiyon olacağız’ denildi. Neler olduğunu gördük. Şu anda Şampiyonlar Ligi için erken, Avrupa Ligi’nde ise her şey olabilir” ifadelerini kullandı.