Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a canlı yayın çağrısı: Defterleri açalım, koşa koşa gelirim!

Fenerbahçe'de başkanlık seçimlerine kısa bir zaman kala Ali Koç, açıklamalarda bulundu. Koç, "Aziz Yıldırım ve mevcut yönetim bizden bilgi saklıyor. Biz seçildiğimizde adaleti sağlayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin 2-3 Haziran'da yapılacak olağan genel kurulunda başkan adayı olan Ali Koç, kulübün mali tablosunun şeffaf olmadığını savundu. "Fenerbahçe iyi yönetilmiyor. Günü birlik düşünülüyor. Çok daha akılcı, rasyonel yönetilmeli kulüpler" diyen Koç, başkan Aziz Yıldırım'a da birlikte canlı yayına çıkma konusunda çağrı yaptı.

Yönetimin kendilerine zorluk çıkardığını belirten Koç, "Fenerbahçe TV'de haberimiz dahi yapılmıyor. Aziz Yıldırım ve yönetim bizden bilgi saklıyor" dedi. Ali Koç ayrıca, üye yapılmaması gereken kişilerin kulübe üye yapıldığını, bu isimlerin Fenerbahçeli olmadığını söyledi.Yönetime gelmesi durumunda her şeyi baştan kuracağını ifade eden Koç, Passolig'e de gerek olmadığını vurguladı.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Koç'un açıklamaları şöyle:

"Türk futbolu çağın çok gerisinde kaldı. Baktığınız zaman sonuçları da ortada. Ben bir fark yaratabileceğimi düşündüm. Passolig tarafında değilim. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Dünyada sadece İtalya'da vardı; o da kalktı. Bana göre gerek yok.

Fenerbahçe iyi yönetilmiyor. Günü birlik düşünülüyor. Çok daha akılcı, rasyonel yönetilmeli kulüpler...Günü kurtarma yaklaşımıyla yönetilmemeli. Fenerbahçe finansal açıdan iyi yönetilmiyor. Ben bu işi tek başıma hallederim demiyorum. Bu sorunları çözebilecek akla, mantığa ve vizyona sahip olduğumu söylüyorum. Tek başına yapamam. Yönetime gelirsek her şeyi baştan kuracağız.

'FENERBAHÇE'YE KARŞILIKSIZ VEREBİLECEĞİM BİR MEBLAĞ VAR'

Fenerbahçe'nin gelirleri azalıyor. Giderleri artıyor. Bunu tam tersine çevirmemiz gerekiyor. Gelirleri arttırma kısmında ben ve arkadaşlarımın direk etkili olacağı alanlar var. 3 Temmuz'daki kurduğumuz bağlar incelmiş durumda. 3 Temmuz'daki dayanışmamız dünyaya örnek oldu. Taraftarın maça gelmemesini sadece ekonomiye bağlarsanız olmaz. Benim Ali Koç olarak, karşılık beklemeden Fenerbahçe Spor Kulübü'ne vereceğim bir meblağ var. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sponsorluk yapılabilecek tüm alanlarının maksimum seviyeye getirileceğinin taahhüdünü verebilirim. Şirketlerim kulübe her alanda sponsor olacak. Gelirlerimiz artacak. Kulüp bir sermaye grubunun altına girmeyecek. UEFA ile görüşerek sorunları aşacağız.

'HABERİMİZ BİLE YAPILMIYOR'

FB TV, radyo, internette beni göremiyorsunuz. Haberimiz bile yapılmıyor. Üye bilgilerine ulaşmamız sıkıntılı. Üye olabilecek insanlar üye olamadı. Bir arkadaşınıza hediye olması için bile kulübe üye yapabilirsiniz. Fakat Fenerbahçeli olmayan kişiler kulübe üye yapıldı. Aziz Yıldırım ve mevcut yönetim bizden bilgi saklıyor. Biz seçildiğimizde adaleti sağlayacağız."