Final için avantaj Atletico Madrid ve Marsilya'da!

Avrupa Ligi yarı finalinde ilk maçlar tamamlandı. Deplasmanda Arsenal'e konuk olan Atletico Madrid ve evinde Salzburg'u ağırlayan Marsilya final için avantajlı skorlar elde ettiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi yarı final eşleşmelerinde ilk maçlarda Arsenal ile Atletico Madrid ve Marsilya ile Salzburg karşı karşıya geldi. Avrupa Ligi'ni kazanacak ekibin Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılım hakkı elde edecek olması nedeniyle kupayı kazanmak özellikle Arsenal ve Marsilya için daha önemli bir hale gelmişti. Arsenal bu şansını zora sokarken Marsilya evinde oynadığı maçta büyük bir avantaj yakaladı.

Gecenin ilk maçında Arsenal ile Atletico Madrid İngiltere'de karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip, rakibinin 10. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen üstünlüğünü koruyamazken karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Arsenal, ilk yarısı golsüz sona eren maçın 61'inci dakikasında Alexandre Lacazette ile 1-0 öne geçti. 82'nci dakikada gelişen ani atakta Antoine Griezmann ile golü bulan Atletico Madrid, skora dengeyi getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın 10. dakikasında Fransız futbolcu Lacazette'e yaptığı sert faulün ardından kırmızı kart gören Sime Vrsaljko, Atletico Madrid'i 10 kişi bıraktı. Bu kararın ardından itirazlarını sürdüren teknik direktör Diego Simeone de hakem Clement Turpin tarafından tribüne gönderildi.

Arsenal'ın Türk asıllı Alman yıldızı Mesut Özil, 90 dakika sahada kaldı.

MARSİLYA'DAN FİNAL İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

Avusturya'nın Salzburg takımını ağırlayan Fransız ekibi Olympique Marsilya, 15'inci dakikada Florian Thauvin'in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın 63'üncü dakikasında Kamerunlu futbolcusu Clinton N'Jie ile bir gol daha bulan Fransız temsilcisi, rakibini 2-0 yenerek rövanş için avantajlı bir skorla sahadan ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde rövanş maçları, 3 Mayıs Perşembe günü oynanacak. (HABER MERKEZİ)