Şenol Güneş: Bir canımız var, onu da veririz sorun değil

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneşi yarıda kalan Fenerbahçe maçının sonrasında yaşanan tartışmalara tepki gösterdi. Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde de maçların tamamlanamadığını söyleyen Güneş, "O zaman bağırmamışsam bana haksızlık yapılmamış mı? Biz her şeyi konuşuruz. He kavga mı, hepsini yaparız. Bir canımız var onu da veririz sorun değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3-1 kazandıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçının ardından basın toplantısı düzenledi.

Evkur Yeni Malatyaspor'un iyi kapanan bir takım olduğunu belirten Şenol Güneş, "Golden sonra oyun hızımız, tempomuz ve kurgumuzdaki sabrımız, acele, telaşlı, panik içinde olmaya başladı ve bu da rakibe avantaj verdi. Daha sonrada oyun aklımızla, yeteneğimizle hak ettiğimiz bir sonuç aldık" dedi.

"Bu olan davalarla ilgili görüş belirtmek istiyorum" diyen Güneş, şunları söyledi:

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM: 50 senenin birikimi var. 50 yıldan beri bu ülkede ben bir emek vererek bir yere gelmeye çalışıyorum. Sizin içinizde de bana haksızlık yapanlar var. Bir tanesi Hürriyet, Mehmet Arslan. Daha önce isim de verdim. Ertuğrul Bey ve diğerleri de dahil. Hakkımı helal etmeyeceğim onlara, onlar da bana etmesinler. Bu zamana gelinceye kadar fakir bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm Trabzon'da. Bir sürü yerde dolaşarak da buraya geldim. Yine dönerim sorun değil benim için. Ben Trabzonsporlu değilim, ben Beşiktaşlı değilim, ben Türk futbol adamıyım.

2002'DE HAKKIMI VERMEYENLER, ŞİMDİ EMEĞİMİ ÇALIYOR: Bana yapılan saygısızlığı, hakaretleri aynen iade ediyorum. Ve benim hastanedeki bilgilerimi alanlar, ki aldılar, açıklasınlar. Arayanlara söylüyorum zaten ama söylediklerim de aynen yazmıyorlar. Hürriyet içinde kendine göre yazıyor, sonra da Aykut hocadan ona cevap verdiriyor. O zaman niye manşetten başından veriyorsun? Daha önce 2002'deki hakkımı vermeyenler, siz de biliyorsunuz, 'Yetimin hakkını yedirmeyiz, paracı' deyip paramı çalanlar şimdi emeğimi çalıyorlar. Ama tam tersine bizim çaldığımızı söylüyorlar. Beşiktaş'ı kollanıp deyip, kendilerini kollayanlar bugün de öyle olacağını ima ettiği gibi hakem kolladı... Hakem neyi kolladı ya? Ricardo'ya bu maçta yapılan hareket kafadan kırmızı kart. Aynı pozisyonda Ankara'da Babel'e direkt verdi kırmızı kartı. Görün görüntüleri. Sen şu maçta hakemle mi kaybettin ya? Bu maçın ardından hala hakemi konuşuyorlar ya hiçbir şey demiyorum.

Erol Bulut: Beşiktaş'a değil, farklı kişilere kaybettikErol Bulut: Beşiktaş'a değil, farklı kişilere kaybettik

CESARETİMİ, ONURUMU ELİMDEN ALAMAZLAR: Biri bir dediği zaman hemen ötekileştirdik. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'na da söyledim. Beni bütün genel başkanlar, Cumhurbaşkanı, bakanlar, spor adamları da, Fenerbahçeli, Galatasaraylı Trabzonsporlu da aradı; teşekkür ediyorum. Ama Cumhurbaşkanı bu zaman ayıracaksa, kendisine söyledim, bu zor dönemde buna vakit ayıracaksa 'Sizin çok daha önemli işlerimiz var, biz yine bunlar uğraşırız' dedik. Ama eğer çok zaman ayıracaksa Aziz Yıldırım, Fikret Orman gitsin, ben de bir futbol adamı olarak gideyim ve televizyonda yayın yapsın, bütün futbolun işlerini konuşalım. Ben açığım. Ama 50 yıllık düzgün hayatımı kimse yok edemez. Ona da izin vermem. Ben daha önce hürriyetimi kaybettim ama cesaretimi, onurumu, karakterimi kaybetmem onu elimden alamazlar.

ÇAKMAKLARI BEN Mİ ATTIM?: O parayı o zaman almış olabilirler, o parayı alanlar federasyonda o para hala duruyor orada, ben talep etmiyorum diye bana haksızlık yapılmadığı anlamı taşımaz. Efendilik yapıyorum. Fenerbahçe maçında olayı ben mi yaptım ya, benim üzerimden yürüyor her şey. Yani bana az mı vurdu, çok mu vurdu mesele o değil ki. Çakmakları, taşları ben mi attım? Ben yoktan var ettim geldim, siz bana bir şey vermediniz.  Bu maçı alsam ne olur, almasan ne olur? Ben çok maç kaybettim. Trabzon'da olaylı maçta 2-3 tane saha kapandı. Bir tanesinde sahanın içerisine girdim, seyirciye gittim durdurmaya çalıştım, sonra kapandı. Sonra bir tanesinde çiçekler bile atmayın dedim, beyanatlar verdim sakinleşsinler diye, gittim tuvalet kağıtlarını almışlar, aralarına taş koyanlar da var, hep kağıtlarla doldu. Gittik tribüne yine olmadı, yine maç tatil oldu. Kaç defa kapandı saha. Ben o zaman bağırmamışsam bana haksızlık yapılmamış mı?

KAVGA MI, ONU DA YAPARIZ: Biz her şeyi konuşuruz. He kavga mı, hepsini yaparız. Bir canımız var onu da veririz sorun değil. Bu nedir ya, bu futbol mu? Ben milli takımdan ayrılırken, bana noterden 3 defa değiştirerek şey gönderen adam, o dümenlere zaten, söylesem çok daha çirkin, Şekip Bey şimdi konuşuyor. O gün federasyonda karşı çıkan Aziz Yıldırım, kavga eden Haluk Bey'in yanındaki sağ kolu, her şeyi yürüten kimdi? Şekip Mosturoğlu. Ama Fenerbahçe kaç defa şampiyon oldu, o döneme bakın.

KÜLTÜRÜMÜZ BİTMİŞ: Gerçeği söyleyemiyorsunuz. Söyleyen de Beşiktaşlıysa kendine göre söylüyor, rakipleriyse öbür türlü söylüyor. Sonra da sonuç istiyorsunuz, sonuç çıksa da kimse memnun olmayacak. Yasa çıkarmaya gerek yok, kültürümüz bitmiş, ahlak değerlerimizi yok ediyoruz. Ben maça çıktığım zaman ne olacağını biliyor muyum? Bu kafa çok darbe yedi ama gençtim. 50 yıl önce ben başlarken, futbolculuk serserilerin ahlaksızların işi diyorlardı, 50 yıldır bu savaşı verdim. Ve serserilerin, ahlaksızların işi olmadığını gördüm. Serserilik, ahlaksızlık yapanların başka kurumların içinde olduğunu bu mesleğin içine girip, bu mesleğin içine ettiğini görüyorum. (HABER MERKEZİ)