Savcılık: Örgütsel yapı şüphesi araştırılıyor

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylarla ilgili 7 kişi daha gözaltına alındı. Savcılıktan yapılan açıklamada, "Belirli grupların bahse konu olayları gerçekleştirmek üzere örgütsel bir yapı bünyesinde önceden organize edilip futbol camiasını ve spor faaliyetlerini hedef alarak suç işlediği yönünde oluşan şüphe doğrultusunda soruşturma genişletildi" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali'de dün oynanan ve yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylarla ilgili 7 kişi daha gözaltına alındı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yaralandığı olaylara ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Soruşturması Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada 7 kişi daha gözaltına alındı.

Soruşturmada, olayların planlı bir organizasyon dahilinde gerçekleşme ihtimali ve azmettiricinin olup olmadığının tespitine yönelik araştırma yapıldığı belirtildi. Yapılan çalışmalar sonucu ilk etapta olaylara karıştığı tespit edilen 7 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Şenol Güneş'in yaralanmasına neden olan S.D. ile birlikte derbide yaşanan olaylara ilişkin gözaltına alınan taraftar sayısı 8'e yükselmiş oldu.

Erdoğan: Derbide kumpas var, birileri organize ettiErdoğan: Derbide kumpas var, birileri organize etti

SAVCI: ÖRGÜTSEL YAPI ŞÜPHESİ ARAŞTIRILIYOR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, soruşturmayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Örgütsel yapı" ihmalinin değerlendirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tespit edilen eylemlerin büyük bir kısmının müsabaka alanının aynı bölümünde ve yakın zaman dilimi içerisinde gerçekleştiği dikkate alınarak tribünde bulunan belirli grupların bahse konu olayları gerçekleştirmek üzere örgütsel bir yapı bünyesinde önceden organize edilip futbol camiasını ve spor faaliyetlerini hedef alarak suç işlediği yönünde oluşan şüphe doğrultusunda soruşturma genişletildi."

'SUÇ TEŞKİL EDEN 57 EYLEM TESPİT EDİLDİ'

Maç sırasında suç teşkil eden 57 eylem tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Bu eylemlerden 36’sının 'müsabaka alanına yasak madde atma' ve 'yaralama' suçlarının unsurlarını oluşturduğu, eylemleri gerçekleştiren şüphelilerin 8’inin yakalanıp gözaltına alındığı, soruşturmaya konu örgütsel yapı bünyesinde eylemde bulunduğu tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanmaları yönünde çalışmalara devam ediliyor" denildi. (İSTANBUL/DHA)

Şenol Güneş'i yaralayan taraftarın ifadesiŞenol Güneş'i yaralayan taraftarın ifadesi