Trabzonspor kemerleri sıkacak

Trabzonspor ekonomik olarak her alanda tasarrufa gitme kararı aldı. Kulübün gelirlerinin çok üzerinde borcu bulunduğunu belirten Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, teknik direktör Rıza Çalımbay'la ilgili ise henüz alınmış bir karar olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor içinde bulunduğu mali krize çözüm bulmaya çalışıyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinin sorularını yanıtlayan Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavili kulüpte düzelmesi gereken birçok konu olduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

ÇOK EKSİK VAR, BİR ÖMÜR YETMEZ: Bir kulüp, bir dernek olağanüstü konre yapıyorsa, işler iyi gitmiyor demektir. Biz bunları biliyorduk, kamuoyu da biliyordu, herkes biliyor. Yalnız biraz beklediklerimizden daha farklı, her alanda el atılması, değiştirilmesi, düzenlenmesi gereken konular var. Tabi bu uzun bir süreç. Hem uğraş, hem de ekonomik güç istiyor. Bunları elimizden geldiğince, camianın destek verdiği oranda kısa sürede halletmeye çalışacağız. Bu kısa süre 1-3 ay algılanmasın. Sadece Şenol Güneş Kompleksi’nde, statta yapılacaklara bir yönetimin ömrü yetmez. Buranın tamamlanıp, eksiksiz hale gelmesi çok uzun bir zaman isteyen konu. Birçok eksik var. Futbolla ilgili, sosyal ilişkilerle ilgili her konuda birçok düzenlemenin yapılması gerekiyor.

ANA HEDEF TASARRUF: Trabzonspor’un gelirlerinin çok çok üzerinde bir borç yükü var. Her alanda tasarrufa gidilecek. Bunun için ana plan, ana hedef tasarruf. Bunu yaparken tabi kulübün faaliyetlerinin aksamaması gerekiyor. Trabzonspor’un zirve yarışında olması gerekiyor. Zor olan bu. Hem tasarrufa gidilecek hem de zirveden kopmayacak. Asla bizim hedefimiz şampiyonluk denmeyecek. Ama zirve için de tabikii hedeflerden, uğraşlardan, sonuçlardan biri de şampiyonluktur.

FUTBOLCU ALIMI, SATIMI OLMAMASINA GAYRET EDECEĞİZ: (Yusuf, Abdülkadir, Burak ve Sosa gibi isimlerin satılacağı iddiası) Bu işin başında bulunan görevli, yetkili futbol koordinatörü Özkan Sümer’in değerlendirmesi sonucu yönetim işin politik olarak  kararını verecek. Yani ekonomik olarak ne yapmak gerekiyor, politika olarak, hedef olarak ne hedeflenmiş kararını verecek. Geçmişte çok acısını çektiğimiz şekilde futbolcu alımı, satımı olmayacak, olmamasına gayret edeceğiz.

TRANSFER YASAĞI: Matus Bero transferinden kaynaklanan 250 bin euroluk taksidin Trencin kulübüne ödemediği gerekçesiyle FIFA tarafından verilen transfer yasağıyla ilgili girişimler sürüyor. Bilinen farklı bir yasak yok. Birçok oyuncu ile ekonomik sorunlar yaşanmış. Uzun süredir ödemeleri aksamış. Bugün yok, yarın olur ya da hiç olmaz. Biz olmaması için her türlü önlemi, tedbiri imkanlar dahilinde camianın gücü ölçüsünde yapmaya çalışacağız. Sadece oyuncularla ilgili değil, kulüplerle ve başka işlerle ilgili de Trabzonspor’un geçmiş borçları var. Yasağın kalkması konusunda da girişimler var. Daha netice alınmadı ama alınabilir.

ÇALIMBAY'IN DURUMU: Teknik direktör Rıza Çalımbay'la ilgili alınmış bir karar yok. Kaldı ki futbolcunun gelmesi, gitmesi ve teknik kadro ile ilgili konuları Özkan Sümer ilgileniyor. Son derece deneyimli ve kulübe kurulduğu günden beri hizmet eden biri. Onun ilgi ve yetki alanında bir konu.

USTA’NIN BIRAKTIĞI BELGE: (Stadın isim hakkı ve eski başkan Muharrem Usta'nın futbolcu satılması konusundaki 15 milyon Euro’luk tahaddü) Stadın isim hakkıyla ilgili bir aksaklık, eksiklik varsa onlar değerlendirilir. Biz yeni bir kulüp kurmadık, olan kulübü devraldık. Daha önce verilen tahattüt, yapılan anlaşmalar kulübün menfaatlerine yasal işlerse bunları değiştirmek hem hakkımız hem yetkimiz değil. Muharrem Usta giderken  15 milyon Euro’luk bir belge bıraktı. Onu değerlendireceğiz. Henüz neticeye varmış değil. Ama değerlendiriyoruz.

(TRABZON-DHA)