Galatasaray: 2 - Medipol Başakşehir: 0

Süper Lig'de zirve mücadelesi veren iki takım, Galatasaray ve Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Galatasaray, Mariano ve Emmanuel Adebayor kendi kalesine attığı gollerle maçı kazanan taraf oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig’in 29’uncu hafta mücadelesinde Galatasaray, Medipol Başakşehir'i konuk etti. Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın mücadelesini 47 bin 239 taraftar, tribünden izledi.

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmada, eşitlik 60'ıncı dakikada bozuldu. Sofiane Feghouli'nin pasında topla buluşan Mariano, ceza sahası yayının dışından yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi.

Galatasaray'ın 90+1'inci dakika kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz'den seken top Emmanuel Adebayor'a ağlarla gitti: 2-0.

Bu sonuçla puanını 60'a çıkaran Galatasaray yeniden liderliğe yükseldi. Haftaya lider olarak giren Medipol Başakşehir ise 59 puanda kaldı ve 3'üncü sıraya geriledi.

ARDA TURAN ISLIKLANDI

Galatasaraylı taraftarlar, eski futbolcuları Arda Turan'a tepki gösterdi. Mücadele öncesi sahaya çıkan Arda Turan, Sarı kırmızılı taraftarlar tarafından ıslıklarla protesto edildi. Galatasaray taraftarı Arda Turan'ın aleyhine tezahüratlarda bulunurken, ayrıca Türk Telekom Stadı'na "Sizi buraya getiren yeteneğiniz, burada tutacak olan ise karakterinizdir" yazılı bir pankart asarak Turan'a gönderme yaptı.

Taraftarlar, bir diğer eski futbolcuları Emre Belözoğlu da tepki gösterdi.

GALATASARAY SON 5 MAÇTA KAZANMADI

Galatasaray, Medipol Başakşehir'le oynadığı son 5 resmi maçı kazanamazken, son 4 resmi maçta ise mağlup oldu. Galatasaray son galibiyetini 2015-2016 sezonunda Hamza Hamzaoğlu yönetiminde deplasmanda 2-0'lık skorla almıştı.

İki takım arasında oynanan son 5 maçta skorlar şu şekilde:

2017-2018 / Medipol Başakşehir: 5 - Galatasaray: 1

2016-2017 / Galatasaray: 1 - Medipol Başakşehir: 2

Medipol Başakşehir: 4 - Galatasaray: 0

Medipol Başakşehir: 2 - Galatasaray: 1 (Türkiye Kupası)

2015-2016 / Galatasaray - Medipol Başakşehir: 3-3 (DHA-DUVAR)