Amedspor son dakikalarda 3 puana uzandı

Ligde kalma mücadelesi veren Amedspor, Kastamonuspor 1966'yla karşı karşıya geldi. Amedspor, 86'ncı dakikada, Muhammed Yılmaz'ın kaydettiği golle, maçtan 3 puanla ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta, ligde kalma mücadelesi veren Amedspor, Seyrantepe Stadı'nda Kastamonuspor 1966’yı konuk etti. Kritik maçta taraftarın yanı sıra Amedspor'a siyasetçiler ve STK temsilcileri de destek verdi.

Kastamonuspor 1966 maçı, ligde kalmak isteyen Amedspor için önemli bir karşılaşmaydı. Bu nedenle kulübün yöneticileri ile taraftar dernekleri broşür dağıtarak ve sosyal medyadan, futbolseverleri maça davet ettiler. Hem taraftar hem siyasetçiler hem de STK temsilcileri bu çağrıya uyarak tribünleri doldurdu.

Amedspor’a destek için HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, görev süresi yeni biten Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ve dün yapılan seçimleri kazanan yeni DTSO Başkanı Mehmet Kaya ile Diyarbekirspor taraftar grubu Azrailler de Amedspor’a destek vermek için tribünlerde yerlerini aldı. Öte taraftan Mehmet Kaya maç öncesi Amedspor’a prim desteği sözünü verdi.

İLK YARI DA ATAKLAR SONUÇSUZ KALDI

Başlama düdüğü ile birlikte Amedspor’un kazanmak için çok istekli olduğu görülürken, Kastamonuspor 1966 da maça hırslı başladı.

Maçın henüz 4'üncü dakikasında kaleci ile karşı karşıya kalan Amedsporlu Sıddık topu ağlara gönderdi. Ancak yan hakemin uyarısını dikkate alan hakem, ofsayt olduğu gerekçesiyle golü iptal etti. Amedsporlu oyuncuların itirazları hakemin kararını değiştirmedi.

İlk yarıda mutlak gol pozisyonları bulan Amedspor’a karşı Kastamonuspor’da konta ataklarla karşılık verdi ama iki takım da golü bulamadı.

KONUK EKİP 10 KİŞİ KALDI

İkinci yarının hemen başında konuk takım 10 kişi kaldı. Kastamonuspor 1966'da kaleci Bekir sarı kart gördü. İtirazlarını sürdüren Bekir ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

66'ncı dakikada ise Amedspor'un ikinci kez golü iptal edildi. Timur'un kullandığı serbest vuruşta kaleci Burak çeldi, Muhammed Yılmaz topu ağlara yolladı ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

84'üncü dakikada sol kanattan gelişen Amedspor atağında Burak'ın yerden pasında Muhammed Yılmaz topu arka direkte ağlara yolladı.

89'uncu dakikada Kastamonuspor 1966 beraberliğe çok yaklaştı. Savunmanın arkasına sarkan Halil İbrahim kaleciyi geçtikten sonra topu auta yolladı.

Maçı 1-0 kazanan Amedspor rahat bir nefes aldı. Ancak ligdeki diğer takımların durumu da önemli. Tribünleri boşaltan Amedspor taraftarları ligdeki diğer maçların sonuçları hakkında bilgi almaya çalıştı ve Amedspor’un puanlarıyla karşılaştırdı. Geçen yıl şampiyonluğa çok yakın olan Amedspor’un düşme hattına yakın olması taraftarları endişelendirmeye devam ediyor.

Maçın ardından puanını 34'e yükselten Amedspor, düşme hattının 3 puan üzerinde bulunuyor.