Mucizeye 90+7'de Ronaldo engeli

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında ilk maçı 3-0 kazanan Real Madrid, Juventus'u konuk etti. Juventus deplasmanda 3-0 öne geçmesine rağmen, 90+7'nci dakikada Cristiano Ronaldo'nun penaltıdan kaydettiği golle, İspanyol temsilcisi yarı finale yükseldi. Gecenin diğer maçında Bayern Münih evinde Sevilla ile 0-0 berabere kalarak turladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final maçları tamamlandı. Dün Roma'nın Barcelona önünde gerçekleştirdiği mucizevi galibiyete bir başka İtalyan temsilcisi Juventus, yine bir İspanyol takımı Real Madrid karşısında çok yaklaştı.

Real Madrid'in Santiago Bernabeu Stadı'ndaki mücadeleye etkili bir başlangıç yapan Juventus, henüz 2'nci dakikada Mario Mandzukic ile 1-0 öne geçti. 37'nci dakikada yeniden sahneye çıkan Hırvat oyuncu, farkı 2'ye çıkarttı ve ilk yarının skorunu belirledi: 0-2.

60'ıncı dakikada Blaise Matuidi ile 3-0'ı bulan Juventus'a Real Madrid'in yanıtı 90+7'de geldi. Hakem Michael Oliver'ın maçın uzatma dakikalarında çaldığı tartışmalı penaltıda topun başına geçen Cristiano Ronaldo, sert vuruşuyla ağları sarstı ve Real Madrid 3-1'lik yenilgiye rağmen yarı finale yükselen taraf oldu. Gianliugi Buffon, penaltı kararına itiraz etmesi gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

RONALDO TARİHE GEÇTİ

Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 11 karşılaşmada gol atan ilk futbolcu oldu.

Juventus filelerini 10. kez havalandıran 33 yaşındaki Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bir takıma karşı 10 gol atan ilk futbolcu olarak da kayıtlara geçti.

"Şampiyonlar Ligi tarihinin en skoreri" unvanının sahibi Ronaldo, bu sezonki gol sayısını 15'e, toplam gol sayısını ise 120'ye yükseltti.

BAYERN MÜNİH 'SESSİZCE' YARI FİNALDE

Öte yandan günün diğer maçında ise Bayern Münih ile Sevilla, 2-1'lik Bayern Münih galibiyetinin rövanşında 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla Bavyera temsilcisi yarı finale yükseldi. Allianz Arena'da oynanan müsabakada gol sesi çıkmazken, ilk maçta deplasmanda İspanyol rakibine 2-1'lik üstünlük kuran Bayern Münih, bir üst tura yükselmeyi başardı.

Bugün oynanan iki maçın tamamlanmasının Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen takımlar da belli oldu.

Eşleşmeler, 13 Nisan Cuma günü yapılacak kura çekimi ile belli olacak.

Yarı final kura çekimine katılacak 4 takım şu şekilde:

- Liverpool (İngiltere)

- Roma (İtalya)

- Bayern Münih (Almanya)

- Real Madrid (İspanya) (DHA)

Roma ve Liverpool Şampiyonlar Ligi yarı finalindeRoma ve Liverpool Şampiyonlar Ligi yarı finalinde