Hakem yardıma gelen kadınları sumo ringinden attı!

Japonya’nın Maizuru şehrinde Vali Ryozo Tatami, sumo güreşi ringinde konuşma yaparken fenalaşıp yere düştü. Valiye ilk yardım için sumo ringine çıkan kadınlar, hakem tarafından ringe kadın çıkamayacağı gerekçesiyle dışarı atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonların ‘ata sporu’ sumonun binlerce yıllık geleneklerine dayanan bir ‘inanışı’ 21’inci yüzyılın gerçekleriyle karşılaşınca tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde Maizuru kentinde yapılan bir sumo turnuvasında ringe çıkarak açılış konuşması yapmaya başlayan Vali Ryozo Tatami, aniden rahatsızlanıp yere yığılınca, biri doktor birkaç kadın müdahale için ringe fırladı.

HAKEM, 'HEMEN İNİN' DEDİ!

Ancak hakem, geleneklere göre 'temiz görülmedikleri' için sumo ringine kesinlikle giremeyen kadınlardan, “Burada işiniz yok” diyerek 'hemen aşağı inmelerini' istedi. Olay sosyal medyada büyük tepki çekti. Bazı sosyal medya kullanıcıları, ‘kadınların kirlettiği’ düşüncesiyle ringe tuz atılması nedeniyle de yetkilileri eleştirdi. Bir mesajda, “Asıl sumo derneği başkanını tuzlamak lazım” denildi. Tepkiler üzerine Japon Sumo Derneği Başkanı Nobuyoshi Hakkaku özür diledi. Daha önce bir kadın valinin sumo güreşçisine ödül sunmasına da izin verilmemişti. (Kaynak: Milliyet)

Etiketler kadın hakem sumo