Fenerbahçe Üniversitesi'ne Galatasaraylı rektör!

Fenerbahçe Üniversitesi eğitim hayatına başlamak için gün sayıyor. Rektörlük için en güçlü aday ise Galatasaraylı!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Önümüzdeki yıl eğitim hayatına başlayacak Fenerbahçe Üniversitesi'nin başına Galatasaraylı rektör geliyor. Fanatik gazetesinin haberine göre Fenerbahçe Üniversitesi'nin başına geçmesi düşünülen en güçlü rektör adayı Galatasaray taraftarı olduğu bilinen İrfan Güney.

Şu anda Acıbadem Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı yapan İrfan Güney daha önce de Okan Üniversitesi'nde aynı görevde bulunmuştu. Aziz Yıldırım'ın aklındaki ilk ismin Cumhurbaşkanlığı'nda ekonomi başdanışmanlığı da yapmış olan Ali İhsan Karacan olduğu ancak Karacan'ın üniversite oluşumuna sıcak bakmamasının ardından ibrenin İrfan Güney'e döndüğü iddia ediliyor.

YILDIRIM VE AYDINLAR'DAN SPONSORLUK ANLAŞMASI

Elektrik elektronik uzmanı İrfan Güney, İngiltere’de Glasgow ve ABD’de Arizona State üniversitelerinde de görev yaptı. 3 Temmuz 2011'deki şike davasının ardından Fenerbahçe kulübü ve Acıbadem Grubu bir yol ayrımına girmişti ama geçtiğimiz aylarda Mehmet Ali Aydınlar ve Aziz Yıldırım, imzaladıkları sponsorluk anlaşması ile dikkatleri çekmişti. Bu anlaşmada, Acıbadem Grubu’nun, üniversitede yer alacak bir kampüsün tüm masraflarını da üstlendiği söylenmişti. Şimdi rektör adayı olarak İrfan Güney isminin geçmesi, camiada, "Acıbadem Grubu’nun ikinci hamlesi" olarak yorumlanıyor.