Yunanistan'da lig yeniden başlıyor

Yunanistan'da hükümet, ligi askıya alma kararını durdurdu. PAOK başkanının sahaya inmesiyle lig süresiz tatil edilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da hükümet, ülkedeki en üst futbol organizasyonu Yunanistan Süper Ligi'ni askıya alma kararını durdurdu. Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre şiddet olayları nedeniyle iki haftadır askıya alınan lig ve kupa maçlarına bu hafta sonunda oynanacak karşılaşmalarla devam edecek.

Sputnik'te yer alan habere göre; bakanlık tarfından yapılan açıklamada, maçlarda şiddet içerikli olaylara karışılması halinde Süper Lig'de yer alan tüm takımların puan silme ve küme düşme cezalarını almayı kabul ettiği ve ligin bu hafta sonu yapılacak maçlarla devam edeceği ifade edildi.

BAŞKAN BELİNDE SİLAHLA SAHAYA İNDİ

Yunanistan Süper Ligi'nde PAOK ile AEK arasında oynanan karşılaşma sırasında ofsayt kararına sinirlenen PAOK Başkanı Ivan Savvidis, korumalarıyla beraber belindeki silahıyla sahaya girerek hakem Yorgos Kominis'i tehdit etmişti. Olayın ardından hükümet Yunanistan Süper Ligi 12 Mart'ta süresiz olarak askıya almaya karar vermişti.

FIFA, ligin askıya alınması kararının devam etmesi halinde Yunan takımlarının uluslararası turnuvalara katılamayacağı konusunda uyarıda bulunmuş, Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) ise PAOK'un üyeliğini askıya almıştı.