UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalistler belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalistler belli oldu. Dortmund ve Lyon favori oldukları turda elenirken, Sporting Lizbon ise çeyrek finali uzatma sonucunda kaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçları bu gece tamamlandı. Çeyrek finalistlerin belli olduğu gecede Borissia Dortmund ve Lyon, favori oldukları eşleşmelerde takıldılar. Çeyrek final eşleşmeleri bugün saat 15.00'te yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak.

Son 16 turunda gecenin ilk maçı Rusya'da Lokomotif Moskova ile Atletico Madrid arasında oynandı. Atletico ilk maçı evinde 3-0 kazanmış olmanın rahatlığıyla çıktığı maçı deplasmanda 5-1 galip bitirdi ve rahat bir şekilde çeyrek finale yükseldi.

Beşiktaş'ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi grubundan 3'üncü olarak Avrupa Ligi'ne gelen RB Leipzig ise evinde 2-1 mağlup ettiği Zenit'le deplasmanda 1-1 berabere kalmayı başardı ve bir diğer çeyrek finalist oldu.

Kupadaki bir başka Almanya takımı olan ve favori olarak gösterilen Borissia Dortmund ise Leipzig kadar şanslı değildi. Sarı-siyahlılar evlerinde 2-1 kaybettikleri maçın rövanşında Salzburg'la deplasmanda golsüz berabere kalınca kupaya veda etmiş oldu.

Kupadaki tek İtalyan temsilcisi Lazio evinde 2-2 berabere kaldığı Dinamo Kiev'i ikinci maçta 2-0 mağlup etmeyi başardı ve çeyrek finalistler arasına katıldı.

Fransız temsilcilerinde Marsilya turu geçmeyi başrırken, Lyon sürpriz bir şekilde CSKA Moskova'ya elendi. Marsilya evinde 3-1 mağlup ettiği Atletic Bilbao'yu deplasmanda da 2-1 devirdi ve çeyrek finale yükseldi.

İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanarak dönen Lyon ise evinde CSKA'ya 3-2 mağlup olunca çeyrek finale Rusya temsilcisi yükselmiş oldu.

Mesut Özil ve Hakan Çalhanoğlu'nu karşı karşıya getiren eşleşmede ise gülen taraf Özil'in takımı Arsenal oldu. Arsenal ilk maçı İtalya'da 2-0 kazanmıştı. Evinde de rakibini 3-1'le geçen "topçular" beklenildiğinden rahat bir şekilde çeyrek finalist olmayı başardı. Milan'ın tek golünü ise Hakan Çalhanoğlu kaydetti.

Çlhanoğlu'nun golü Milan'a yetmedi.

Son 16 turu rövanş maçlarında uzatmaya giden tek maç ise Viktoria Plzen'le Sporting Lizbon arasında oldu. İlk maçı evinde 2-0 kazanan Lizbon, rövanşta normal sürede aynı skorla mağlup oldu. Portekiz temsilcisi uzatmaların 105'inci dakikasında bulduğu golle çeyrek finale yükselmeyi zor da olsa başardı. (HABER MERKEZİ)