Amedspor başkanları beraat etti

Amedspor Başkanı Edemen ile halefi Karakaş beraat etti. Karar ilk duruşmada çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ile eski Başkan Ali Karakaş, 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ve eski Başkan Ali Karakaş hakkında, 'Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması bu gün görüldü. Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Edemen ve Karakaş ile avukatları katıldı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Duruşmada savunma yapan Nurullah Edemen ve Ali Karakaş, haklarındaki suçlamayı kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini talep etti. Daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, suçun kanuni unsurlarının oluşmadığını belirterek, sanıkların beraatlerine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, Nurullah Edemen ve Ali Karakaş hakkında beraat kararı verdi.

İki başkan hakkında Amedspor adını kullanan  Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlar nedeniyle dava açılmıştı. Edemen ve Karakaş, iddianameye yansıyan ifadelerinde, suç konusu paylaşımı yapan sosyal medya hesaplarının Amedspor ile ilgisi olmadığını, paylaşımı kimin yaptığını bilmediklerini ve bu tür paylaşımlara resmi Twitter hesabından tepki gösterdiklerini söyledi. (DİYARBAKIR/DHA)