Alex de Souza: Spekülasyon kafalarına bayılıyorum

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex de Souza, Türkiye'ye gelişinin Sarı laciverli kulübün seçimiyle ilgisinin olmadığını söyledi. Alex, "Bu spekülasyon kafalarına bayılıyorum. Benim oyum bile yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Alex de Souza, Emaar Square Mall'da bulunan D&R mağazasında basın mensuplarının karşısına çıktı.

Basın toplantısına gelen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Alex, "Gelir gelmez bir heykel ziyareti yaptık. Benim için biraz sembolik oldu. Erkek kardeşim ile birlikte geldim. Çocukken yaşadıklarımızı göz önüne aldığımızda heykelin önünde fotoğraf çektirmemiz önemli bir andı. Kardeşimle birlikte olması çok anlamlıydı" dedi.

'SEÇİMİN BİR PARÇASI DEĞİLİM'

İstanbul'a geliş nedeni ile ilgili konuşan Alex de Souza, gelişinin seçim süreci ile bir bağlantısı olup olmadığı ile ilgili iddiaları eleştirdi.

Alex, "Bu spekülasyon kafalarına bayılıyorum. Herkes kendi kafasında bir şey düşünüyor ve hayal ediyor. Bunun sonucunda da spekülasyonlar ortaya çıkıyor. Burada yaşadığım, geçirdiğim zaman içerisinde harika anılarım var. Buraya gelmek kadar doğal bir şey yok. Bir diğer sebep de, hep içerisinde şahit olduğum derbiyi ilk defa dışarıdan kardeşimle takip etmek istedim" dedi.

Fenerbahçe'nin seçim sürecinde olduğunu bildiğini belirten Alex de Souza, "Seçim sürecinde birbiriyle muhtemel olarak karşılaşacak iki kişi var. Aziz Yıldırım ve Ali Koç. Sanki ben seçimin parçasıymışım gibi yorumlar geliyor. Ben buralı değilim, oyum bile yok. Dolayısıyla buraya geliş sebebim tamamıyla gezmek, görmek, derbiyi izlemek ve dostlarımla hasret gidermek. Benim hiçbir alakam yok" diye konuştu.

'ALİ KOÇ'LA EN SON 2015'TE GÖRÜŞTÜM'

Derbiyi Ali Koç'un locasında izleyeceği iddialarına da yanıt veren Alex, şunları söyledi:

"Daha maçı nerede izleyeceğimi bile bilmiyorum. Ali beyle böyle bir şey konuşmadık, konuşsak olsak sizden saklamam. Maç izleme niyetiyle geldik, izleriz diye de umuyorum. Kendisiyle son görüşmem sanırım 2015'teydi. Bursaspor maçına gitmiştim, orada denk gelmiştik maç sırasında, devre arasıydı sanırım. 5-10 dakika muhabbet etmiştik. O muhabbetten sonra hiçbir kişisel görüşmemiz olmadı."

'HANGİ DÜNYADA YAŞIYORSUNUZ, MERAK EDİYORUM'

Dün İstanbul Atatürk Havalimanı'na indiği sırada üzerinde bulunan ve sosyal medyada gündem olan tişörtü de değinen Alex, "Hangi dünyada yaşıyorsunuz merak ediyorum, herhangi bir tişört. Bundan niye bir anlam çıkartıyorsunuz. Herhangi bir mesaj yoktu. Dünkü tişörtüme benzeyen birçok tişörtüm var. Ama belli bir niyetle giydiğim bir tişört değil" şeklinde konuştu.

'KAZANANIN FENERBAHÇE OLMASINI İSTİYORUM'

Fenerbahçe - Galatasaray derbisiyle ilgili yorum yapan Alex de Souza, "Bizim kazanmamızı umuyorum, keyifli bir maç olmasını ve kazananın Fenerbahçe olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Aykut Kocaman ile arasındaki ilişki hakkında gelen bir soruya Alex, "Kitapta yazdım bitti, okuduysanız düşüncelerimi biliyorsunuz. Tekrar tekrar gündem yaratmayalım" yanıtını verdi.

Mevcut iş durumu ile ilgili gelen bir soruya Alex, "Şu anda sadece tatili düşünüyorum, iş hakkında yorum yapmak istemiyorum. Brezilya'da birçok işim var, bunlardan bahsetmenin yeri değil. Türkiye'den de herhangi bir teklif almadım" dedi. (İSTANBUL/DHA)