Avrupa Ligi'nde Arsenal mutlu 'Mesut'

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda ilk maçlar oynandı. Turun en zorlu eşleşmesinde Arsenal, Milan'ı deplasmanda Mesut Özil'in asistleriyle atılan gollerle 2-0 mağlup etti. Borissia Dortmund ise evinde sürpriz şekilde Salzburg'a mağlup oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi son 16 turu karşılaşmaları bu gece oynanan maçlarla başladı. Turun en zorlu eşleşmesi Milan ve Arsenal arasındaydı. Arsenal, güçlü rakibini deplasmanda 2-0 mağlup etmeyi başardı.

San Siro'da oynanan karşılaşmada İngiliz ekibine galibiyeti getiren golleri 15'inci dakikada Henrikh Mkhitaryan ve 45'inci dakikada Aaron Ramsey kaydetti. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, takımının attığı 2 golde de asistleri yapan isim oldu.

Milan formasıyla karşılaşmaya 11'de başlayan Hakan Çalhanoğlu 62'nci dakikada yerini Nikola Kalinic'e bıraktı. Arsenal'in deplasmanda kazandığı karşılaşmada galibiyetin mimarlarından olan Mesut Özil de 80'inci dakikada yerini Rob Holding'e bıraktı.

LYON MARCELO'NUN GOLÜYLE DEPLASMANDA KAZANDI

Lyon, deplasmanda CSKA Moskova'yı 1-0 mağlup etti. CSKA Arena'da oynanan karşılaşmada Fransız ekibine galibiyeti getiren golü 68'inci dakikada eski Beşiktaşlı Marcelo Guedes kaydetti. Lyon, Marcelo'nun golüyle 15 Mart evinde oynayacağı karşılaşma öncesinde avantajı eline geçirdi.

DORTMUND EVİNDE SALZBURG'A KAYBETTİ

Borussia Dortmund, Signal İduna Park’ta RB Salzburg’a 2-1 mağlup oldu ve tur şansını zora soktu.

Salzburg'u deplasmanda galibiyete götüren golleri 49'uncu dakikada penaltıdan ve 56’ncı dakikada Valon Berisha kaydederken, Dortmund’un tek golü Andre Schürrle’den geldi. Milli futbolcu Ömer Toprak’ın 90 dakika forma giydiği ve bir de sarı kart gördüğü mücadelede Nuri Şahin ise yedek kulübesinde yer aldı ve maçta forma giyme şansı bulamadı.

ATLETİCO RAHAT KAZANDI

Atletico Madrid, sahasında Lokomotiv Moskova'yı 3-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 22'nci dakikada Saul Niguez, 47'nci dakikada Diego Costa ve 90'ıncı dakikada Koke kaydetti.

Gecede alınan toplu sonuçlar şu şekilde oldu:

(DHA-HABER MERKEZİ)