Beşiktaş düğümü çözdü

Zirve yolunda Trabzonspor'a konuk olan Beşiktaş zorlu fikstüründeki bir başka maçtan da mutlu ayrılan taraf oldu. Babel'in 2 golü konuk takıma 3 puanı getirirken, Trabzonspor 36 puanda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

Siyah beyazlılar fikstürlerindeki korku tünelinde bu sefer Trabzonspor'a konuk oluyorlardı. Son durakta Quaresma'nın gördüğü kırmızı kart yaralayıcıydı. Ev sahibi ekip ise ilk 5 iddiasını sürdürmek üzere yeşil sahadaydı. Bordo mavili ekip de aynı rakibi gibi kart cezası yüzünden yıldız oyuncusundan, Burak Yılmaz'dan mahrum kalmıştı. Ligde takımının attığı 38 golün 18'inde imzası olan bir oyuncunun yokluğu Rıza Çalımbay'ı, konuk ekibin forvetinde Vagner Love'ın olması da ev sahibi takımın savunma oyuncularını düşündürüyordu.* Güneş'in Negredo'yu kenarda oturtması anlamlıydı.

GOL POZİSYONU POTANSİYELİ ÇOKTU, GOL YOKTU

İlk yirmi dakika karşılıklı atak ve oyunu ele geçirme denemeleriyle geçildi. İki takım da temkinli görünüyordu. Trabzonspor'un 22. dakika'da Sosa'nın soldan içeriye kaçan Novak'a uzatmak istediği pasa müdahale eden Lens, karşılaşmanın en heyecan verici atağının gol potansiyelini başlamadan bitirdi. Karşılık 25. dakikada Adriano'nun soldan ortasına Love'un dokunamadığı topla geldi. Bordo mavililer Burak'ın yokluğunda forvette olan Dame N'Doye'u Novak'ın pasıyla arkaya kaçırıp bir başka gol potansiyelini heba ediyordu. N'Doye topu kontrol edememişti. Daha sonra ofsayta da düşerek yerine oynadığı Burak Yılmaz'ın yerini iyi dolduruyordu. Gol pozisyonu potansiyelleri artıyordu. Devrenin sonu yaklaşırken Talisca'nın sürükleyip sağdan kaçırdığı Vagner Love ile yakalanan pozisyon Beşiktaş'ın en tehlikeli gol girişimiydi. Son 2 dakika içine girilirken bu sefer defansın arkasına kaçan Talisca'ydı. Babel'in güzel pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Talisca Onur'a takılıyordu. Tansiyon ilk yarının son dakikalarında bir hayli yükseldi. 45. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest vuruşu Okay iyi değerlendiremedi. Beşiktaş adeta bir basketbol takımı gibi son hücum hakkını kullanmak için süreyi eriterek geldiği rakip kale önünde Talisca'yla gole yaklaştı ancak Onur yine izin vermedi.

DEĞİŞİKLİKLER DÜĞÜMÜ ÇÖZDÜ

İkinci yarıya hızlı başlayan takım Trabzonspor'du. Beşiktaş topa daha hakim ancak fazla tehlikeli değildi. Trabzonspor kaptığı toplarla hızlı organize olarak gol girişimleri gerçekleştiriyordu. Değişime ihtiyacı olan Beşiktaş'ta Vagner Love, yerini Negredo'ya bıraktı. İkinci yarıda ilk 15 dakika böyle geçildi. Çalımbay, Negredo hamlesine Yusuf Yazıcı ve Rodallega ile cevap veriyordu. Çıkan oyuncular Olcay ve Kucka'ydı. Adriano ise sağ gözündeki sakatlığı nedeniyle yerini Caner'e bıraktı. Oyunun çok daha fazla hareketleneceği aşikârdı. Ancak bu hareketliliği sahaya giren bir seyircinin getireceği kimsenin aklında değildi. Elindeki Türk bayrağıyla sahaya koşan seyirci oyuna kısa süreli bir soluk getirdi 68. dakikada.

Değişiklikler Beşiktaş'a da yaradı. Negredo önce Caner'i sol çizgiye indirdi, sonra Caner'in kestiği ortayı karşıladı, Babel'e geri çıkardı ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren gol 71. dakikada geldi. Maç başından itibaren önde iyi baskı yapan rakibinin düğümünü oyuna yeni giren ayaklarıyla çözdü Beşiktaş. Trabzonspor topu ağlarla buluşturuyordu ancak N'Doye'un Fabri'ye önceki müdahalesi nedeniyle gol geçerli sayılmıyordu. Dakikalar 77'ydi. Trabzonspor bu pozisyona itiraz ederken Babel'in Negredo'yla ikili oyunu skoru 2-0'a getirdi. Düğümler teker teker çözlüyordu. Çözülmeler tribünlerin dilinde de yaşanıyor, “Yönetim istifa!“ sesleri yükseliyordu 80. dakikada. Bu sesler arasında oyunda kalmaya çalışan Trabzonspor'da Abdülkadir 85. dakikada tehlikeli bir şut gönderiyordu. Okay'ın maç boyu süren çabaları son dakikalarda da sürüyordu. Takımının bugün en iyisiydi. Ancak mağlubiyete engel olamadı. Tüm çabalar nafileydi.

KORKU TÜNELİNDEN ÇIKIŞ

Tolgay orta sahada Atiba'yla iyi bir ritim tutturdu bugün. Pepe ve Vida'nın yokluğunda da Medel nefis bir oyun sergileyerek takımının savunmadaki sigortası oldu. Negredo maçın kader oyuncusuydu. Güneş yaptığı oyuncu değişiklikleriyle oyuna direkt etki ederken, Çalımbay'ı Burak'sız skor üretememe sorunu kaplıyordu. Siyah beyazlılar korku tünelindeki bir duraktan mutlu ayrılıp Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Beşiktaş zirve takibini bir üst sıraya taşıyordu.

(Love, Trabzon'da Alanya formasıyla 4-3 kazandıkları maçta hat-trick yapmıştı.)*